Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRENĐIN NASLJEDNIK

Sveti Otac imenovao Želimira Puljića zadarskim nadbiskupom

puljic
Arhiva VL
15.03.2010.
u 13:19

U Hrvatskoj biskupskoj konferenciji monsinjor Želimir Puljić predsjednik je vijeća za kulturu i crkvena kulturna dobra te predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH za hrvatsku inozemnu pastvu.

Papa Benedikt XVI. imenovao je monsinjora Želimira Puljića novim zadarskim nadbiskupom. Priopćili su to jučer iz zadarske nadbiskupije. Nasljednik nedavno preminulog zadarskog nadbiskupa monsinjora Ivana Prenđe u Zadar dolazi iz Dubrovačke biskupije.

Novi zadarski nadbiskup Želimir Puljić rođen je 1947.godine u mjestu Kamen u Bosni i Hercegovini, a dubrovačkim ga je biskupom imenovao papa Ivan Pavao II. 1989. godine. U Hrvatskoj biskupskoj konferenciji monsinjor Želimir Puljić predsjednik je vijeća za kulturu i crkvena kulturna dobra te predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu.

Komentara 1

PL
plakir
13:56 15.03.2010.

Čestitke dragom biskupu dubrovačkom i danas nadbiskupu.Uz žalost štro nam odlazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije