Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOGOJAVLJENJE
Povratak na članak

Znate li imena sveta tri kralja i koje su darove dali Isusu?

To su ljudi koji su umjeli odgonetati tajne iz predane ljudske mudrosti, vidjeti znakove u prirodi. Tražili su istinu o sebi i svemiru

Komentari 17

IS
Istrijan40
10:45 06.01.2018.

Pa otkad su postali "sveci"? Zar nisu billa samo Tri kralja?

VL
NI
Nini istrijan
12:30 06.01.2018.

Nigdje u Matejevom evandjelju ne pise koliko ih je tocno bilo.Taj broj tri je kasnija izmisljotina tj. iz 3.stoljeca a pociva na broju poklona koji su dali Isusu.Ova imena su dobili tek u 7.stoljecu a izmedju 5. i 7. stoljeca zovu se Thaddadia.Mechior i Balytona..Oni se isto tako po Mateju ne nazivaju kraljevima nego magi ili citaoci zvijezda tj.astrolozi,alkemicari itd..S obzirom da je 614 god. perzijska armija unistila sve krscanske crkve ali ostavila crkvu u Betelhemu neostecenu jer su na vratima prepoznali svoje sunarodnjike pretpostavlja se da su "tri kralja" dosli iz Perzije.Caspar se do 12. stoljeca opisivao kao crnac a najstariji Baltazhar porijeklom iz Arabije.U opisu nih i njihovih poklona su mnogi pronasli razne simbole koji su tumaceni onako kako je nekome odgovaralo.

VL
Avatar Parousia
Parousia
09:23 06.01.2018.

Na danasnji se dan Crkva sjeca dogadjaja opisanog u Evandjeljima,kada dolaze trojica maga,trojica kraljeva da se poklone novorodjenomu Kralju.Dosli su izdaleka i trazili Krista.U Bogojavljenskoj Evandjeoskoj poruci glavna je stvarnost novorodjeni kralj Isus Krist,na cijem se vanjskom oblicju ne vide nikakvi tragovi kraljevskog dostojanstva.On stanuje u jednoj seoskoj kolobici medju siromasnim ljudima.On je kralj koji ne daje svecanih primanja,on je skriven,stavljen u stranu.A ipak je njegovo rodjenje navijestila zvijezda te dovela Mudrace s Istoka s darovima,da mu se poklone.O oni su tu,ne radi sebe,nego da svrate pozornost na novorodjenog Kralja,kojega i oni navjestaju.

VL
DU
Deleted user
08:51 06.01.2018.

Nisu to nikakvi kraljevi nego zvjezdoznanci odnosno po današnjem astrolozi.

VL
BL
bluesbob
21:27 06.01.2018.

Kako da ne...Raja Gaja i Vlaja...Biblija kaže MUDRACA...zvjezdoznanaca....bez imena a ne kako je religija izmislila ime i za razapetog 'DIZMU'...

VL
KO
kojikura
12:27 06.01.2018.

ne vjerujem u darovanje

VL
PE
peljar
10:49 06.01.2018.

Koliko vidim, ni Večernji ne zna kako su se zvala ta trojica maga. A i priča je nategnuta i ne odgovara onome što su najpoznatiji katolički biblisti proučili i napisali o toj izmišljotini.

VL
GI
Gips
10:47 06.01.2018.

Kako ne, po redu kako su pristupali, Pašalić, Sanader i KARAmarko

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.