Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sveta Luce se probila kroz snježnu mećavu i došla na otok Vir

Sveta Luce se probila kroz snježnu mećavu i došla na otok Vir
Foto: Promo
1/30
14.12.2018.
u 14:00

Puno radosti u Područnoj osnovnoj školi na Viru i Dječjem vrtiću Smješko

Prvo u Područnu osnovnu školu na Viru, a potom i u Dječji vrtić Smješko, u prigodni posjet virskim osnovcima i mališanima došla je u četvrtak 13. prosinca Sveta Luce. Doputovala je iz Zagreba probijajući se kroz snježnu mećavu u Lici, pa je i predstava koja je prikazana u Smješku bila snježna priča, odnosno Snježno kraljevstvo s dječjim omiljenim likovima: sestrama Elsom i Annom, snjegovićem Olafom, podlim princem Hansom, simpatičnim brđaninom Kristofom i sobom Svenom. A kada je Snježno kraljevstvo završilo, Sveta Luce obratila se virskim mališanima.

Foto: Promo

- Slušate li svoje mame, tate i tete? - pitala je. - Daaaa! - bio je odgovor. - E, onda moram svima dati poklončić - zaključila je Sveta Luce, pa su sva djeca dobila slatke poklone od omiljene prijateljice, a zauzvrat su joj poklonili i pokazali mnoštvo svojih crteža. Predstava je bila djelo animatora Samarcanda, koji su virske mališane podučavali i u nastavku programa. Uz puno veselja, graje, vike i pjesme, posadila se pšenica i sve drugo što je trebalo. Dolazak Svete Luce i animacijski program s radionicom organizali su Dječji vrtić Smješko, Područna osnovna škola na Viru, destinacijske menadžment kompanija Vir turizam uz sponzorstvo Općine Vir.

Foto: Promo

Tjedan dana ranije na Viru je bio i omiljeni Sveti Nikola, kojega je također dočekalo puno veselih dječjih lica. Kao i obično, Sveti Nikola je bio široke i velikodušne ruke pa je na Vir donio puno, puno poklona. Šibe od Krampusa, međutim, nije bilo nigdje za vidjeti. - To je zato što su sva djeca dobra - objasnio je Sveti Nikola zašto su ove godine sva virska djeca zaslužila poklone.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije