Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
balkanski ratnik

Šverc droge: Interpolova tjeralica za Nenadom Novakovićem

Nenad Novaković
Foto: Interpol
1/4
26.03.2010.
u 11:13

Novaković se predstavljao kao Anto Jurić što je navelo na pomisao da je riječ o hrvatskom državljaninu.

Na zahtjev Argentine Interpol je raspisao međunarodnu tjeralicu za Nenadom Novakovićem (36), najvjerojatnije srbijanskim državljaninom koji se predstavljao kao Anto Jurić iz Hrvatske, te Crnogorcima Dejanom Šekularcem (29) iz Podgorice i Borisom Labanom (33) iz Berana zbog sumnje da su odgovorni za krijumčarenje 2,2 tone kokaina iz Južne Amerike u Europu.

Novaković je označen kao vođa skupine koja je u akciju krenula prošlog ljeta. Nadzorne kamere na aerodromu snimile su ga 13. kolovoza prošle godine kako stiže u Argentinu. Novaković, kojega srbijanski mediji predstavljaju kao svog državljanina, koristio se lažnim identitetom - Anto Jurić, a ponekad se predstavljao i kao strastveni ribič Antonio. Pretpostavlja se da je to bila krinka za kupnju broda i silne opreme za pecanje. Novaković je, naime, kod sebe je imao 260.000 eura za kupnju jahte Maui, na koju je dva mjeseca kasnije utovaren kokain.

Droga najbolje kvalitete zapakirana je u sportske torbe pa skrivena na brodicu koja je trebala stići do crnogorske luke Bar.

No jahta je zbog oluje skrenula u urugvajsku luku Santiago Vasquez, gdje je policija pronašla kokain. Novaković je uspio pobjeći iz Argentine i od tada mu se gubi svaki trag.

Srbijanski mediji raspisali su se danas o argentinskoj tjeralici, imenujući Novakovića svojim državljaninom iako je na Interpolovoj tjeralici upravo Hrvatska navedena kao država njegova rođenja.

Srbijanski mediji pišu i kako je Šekularca crnogorska policija na zahtjev Srbije uhitila početkom veljače ove godine u Podgorici, zajedno s Goranom Sokovićem, ali su ih obojicu oslobodili zbog isteka dozvoljenog pritvora i nedostatka dokaza.

Labana su saslušali u policiji u Beranama, ali su ga također oslobodili.

Prvoosumnjičeni Darko Šarić, za kojim je Interpol raspisao tjeralicu 21. siječnja ove godine, istog dana je iz Crne Gore pobjegao privatnim zrakoplovom crnogorskog poduzetnika. Crnogorski biznismen jedan je od najtraženijih bjegunaca u Europi, a sumnjiči ga se da je organizaciju i narudžbu kokainske pošiljke iz Južne Amerike.

Istraga protiv Šarića nastavak je akcije "Balkanski ratnik" u Srbiji, koja je pokrenuta 17. studenoga 2009., kada je u zajedničkoj akciji Srbije i SAD-a u Urugvaju zaplijenjeno više od dvije tone kokaina.

 

Komentara 6

OB
-obrisani-
14:19 26.03.2010.

Jos jedan cetnik sa nasom putovnicom. A sta se tice Amerikanaca vjerovatno ovi srbi rade pomutnju njihovoj CIA jer unistava njihovu trgovinu.Kokain je njihovo podrucje .Amerika puni svoj budet od kokaina a ovi mali cetnici su poceli uzimat vece kolicine pa Amerima to smeta

DV
DON VITO
18:36 28.03.2010.

Ma dajte molim vas kakve su to gluposti o cetnicima taj gospodin je strastveni ribolovac sa putovnicom iz Mostara.

DA
daba
12:34 26.03.2010.

Sta ima veze kako se zove.On je HRV drzavljanin.Kakve su to gluposti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije