Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanja

Svemirski brodovi u svemir bi trebali ići sa zastavom Zemlje

Planet zemlja zastava 2
Photomanipulation MAK
26.02.2010.
u 19:30

Čovječanstvo mora iz temelja izgraditi sustav etičkih vrijednosti za buduća svemirska istraživanja, smatra prof. dr. Andy Miah, profesor etike u novim tehnologijama sa Sveučilišta Zapadna Škotska.

Posljednjih se mjeseci internetski omasovila inicijativa da se budući svemirski brodovi na međuplanetarnim putovanjima obilježe zastavom našega planeta: plavom točkom na tamnoj pozadini. Tako su Zemlju posljednji put 1972. pri povratku vidjeli astronauti Apolla 17. Državne bi zastave na letjelicama bile naglašeno slabije.

To je samo simbolična pojedinost potrebe da čovječanstvo iz temelja izgradi sustav etičkih vrijednosti za buduća svemirska istraživanja, slaže se prof. dr. Andy Miah, profesor etike u novim tehnologijama sa Sveučilišta Zapadna Škotska.
Njegov je rad, sažeto prenesen u časopisu “H+”, pozvao UNSECO da donese pravila igre, kako se kontroliraju moćni, što tko smije činiti donoseći sjeme života u dijelove svemira gdje ga nema te kako se čovječanstvo treba postaviti pri susretu s izvanzemaljskom inteligencijom.

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
23:03 26.02.2010.

Ovi će nositi zastavu planeta Zemlje u svemir,a nekim novinarima je i Hrvatska zastava suvišna prilikom inauguracije predsjednika.

BO
bomba
07:29 27.02.2010.

Je li sdruge strane zastave druga polovica planete, ili je ista. Ako je ista nije mu dobra etika. Glup komentar za glupost ljudsku.

OB
-obrisani-
23:10 12.03.2010.

Kakav je to planet... Nisu istaknuli Mesićeve obrve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije