Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luksuzni trimaran

\"Svemirska\" super jahta iz Kine krenula na prvu plovidbu

\'jahta1_nnn_zad_120412\'
J.S.Yacht Designs
12.04.2012.
u 18:42

S jednim spremnikom može prijeći do 4000 nautičkih milja što otprilike odgovara udaljenosti od Velike Britanije do New Yorka

Jedna od najveličanstvenijih super jahta uspješno je porinuta. Luksuzni trimaran Adastra, vrijedan 15 milijuna dolara, gradio se pet godina. Jahta je duga 42,5 metara, široka 16 metara, a teži 52 tone. Dizajnirala ju je kompanija John Shuttleworth Yacht Designs, a sagradio kineski brodograditelj McConaghy Boats. Najveća brzina koju može postići je 42 km/h.

Ono što ju čini posebnom je to da s jednim spremnikom goriva može prijeći do 4000 nautičkih milja što otprilike odgovara udaljenosti od Velike Britanije do New Yorka. Može povesti do devet putnika i šest članova posade. Stručnjaci smatraju da bi mogla pokrenuti trend energetski efikasnijih brodova za duga putovanja. Još jedna posebnost je i sustav za nadzor kojim se, s najveće udaljenosti od 50 metara, može upravljati i iPadom. (A.Bernardić/VLM)

Komentara 1

Avatar GERO2
GERO2
21:22 14.04.2012.

Cini mi se da je Titanik ipak sigurniji.Danas 100god.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije