Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krivolov u Istri

Šveđani uhvaćeni u lovu na zaštićene plemenite periske

školjke
Duško Marušić/Vecernji list
23.07.2010.
u 09:00

Šveđani su izronili 10 plemenitih periski, a jedan Puljanin i jedan Medulinac na otoku Verudi vadili su školjke dondole.

Pulska pomorska policija u četvrtak je zatekla četiri osobe u protuzakonitom ribolovu. Policija je u Pješčanoj uvali zatekla dvojicu švedskih državljana u dobi od 34 i 41 godine koji su protuzakonito izlovili 10 školjki plemenitih periski koje su strogo zaštićene. Protiv obojice će redovitim putem biti podnesene kaznene prijave, a čeka ih i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja.

Na otoku Verudi zatečen je 36-godišnjak s područja Medulina u protuzakonitom izlovu školjki dondola. Utvrđeno je da je izlovio oko kilogram dondola, a oko 20 sati u zaljevu Veruda zatečen je 49-godišnjak iz Pule u protuzakonitom izlovu 4 kg dondola. S obzirom na to da su školjke izlovili na mjestu gdje je ribolov zabranjen, protiv obojice slijedi podnošenje kaznene prijave redovitim putem zbog protuzakonitog ribolova.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:42 23.07.2010.

A biti će kažnjeni smiješnom svotom para tako da ne osiromaše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije