Naslovnica Vijesti Crna kronika

Svećeniku u bijegu ispadale stvari, župljani: Opljačkao nas je!

Policija je priopćila da je župnik Ninoslav Tkalec danas počinio nekoliko prometnih prekršaja, a protiv njega provest će se i kriminalistička istraga zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe
24. kolovoza 2012. u 16:15 115 komentara 421 prikaza
potjera svećenik
Foto: Podravski list
Pogledajte galeriju 1/4

Svećenika Ninoslava Tkalca iz Koprivničkog Ivanca privela je danas policija nakon potjere koju su za njim organizirali župljani zbog sumnje da ih je opljačkao. Velečasni se danima seli u rodnu Belicu u Međimurju nakon što je razriješen službe u podravskome mjestu.

Zadnja “tura”

Njegovi župljani uvjereni su da odvozi stvari koje mu ne pripadaju. Oni kažu da je k njima prije dvije i pol godine došao s jednom prikolicom, a odvezao ih je deset. Vele da je uzeo sve što mu je bilo pri ruci – od računala, alata, kosilice, namještaja i posuđa do četke za zahod i, što je najgore, vrlo vrijedne stare knjige na latinskom te relikvije.

Danas oko 10.20 sati župnik Tkalec uputio se iz Koprivničkog Ivanca u Belicu s jednom od zadnjih “tura” i stvari je natovario na krov svog hyundaija. No, dvojici mještana to je bilo previše pa su ga slijedili. Nakon nekoliko kilometara, u selu Đelekovcu, s Hyundaijeva krova počele su ispadati stvari i ljudi su zbog toga alarmirali policiju koja je svećenika zaustavila u Prelogu te ga privela u koprivničku policijsku postaju.

Neraspoređen

– Zasad smo ustanovili da je počinio nekoliko prometnih prekršaja, a vjerojatno ćemo provesti i kriminalističku istragu zbog prijavi mještana Koprivničkog Ivanca da je N. Tkalec počinio kazneno djelo krađe – rekao nam je Dragutin Brljak iz PU koprivničko-križevačke.

Službeno, kako smo provjerili u Varaždinskoj biskupiji, kojoj pripada župa Koprivničkog Ivanca, župniku Tkalcu služba prestaje u nedjelju, ali nije raspoređen na novu dužnost. Prije dvije godine mještani su se već žalili kako je odmah poslije dolaska u njihovu župu poskupio crkvene usluge te iz župne crkve sv. Ivana Krstitelja izbacio stare orgulje na dvorište župnog dvora i tako ih uništio. Miroslav Harači iz Koprivničkog Ivanca danas nam je kazao kako mještane zanima samo da se stvari koje pripadaju župnome dvoru u njega i vrate.

Tkalca je za svećenika 4. lipnja 2008. godine zaredio varaždinski biskup Josip Mrzljak. Prije premještaja u Koprivnički Ivanec bio je župni vikar u Ludbregu i u Nedelišću. U Belici kažu da potječe iz skromne i pobožne obitelji. Doznajemo kako u idućih godinu dana neće biti raspoređen na novu dužnost, što sugerira da i njegovi nadređeni u crkvenoj hijerarhiji nisu zadovoljni njegovom dosadašnjom službom, ali do službenih komentara nismo došli.

Dekan Leonrad Markač: Žao mi je ako je ž

Dekan Leonrad Markač: Žao mi je ako je župnik Tkalec priveden, to mi je prvi glas

Ništa službeno zasad nisam doznao pa ne mogu ništa komentirati. S novim župnikom Koprivničkog Ivanca u petak sam obavio primopredaju župničke dužnosti. Žao mi je ako se dogodilo to što mi kažete, to mi je prvi glas – kazao je danas msgr. Leonard Markač, dekan Koprivničkog dekanata, prvi “nadređeni” župniku Ninoslavu Tkalcu.

Jasminka Bakoš-Kocijan, glasnogovornica Varaždinske biskupije, danas nije bila dostupna za komentar o potjeri mještana Koprivničkog Ivanca za njihovim župnikom i za činjenicu da ga je privela policija.

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

 • Tata Vijolata čudo jadno:

  E ako te "župljani koprivničkog ivanca zemu na zub" onda si ga naježio!

 • Avatar perodeformero
  perodeformero:

  Tko se još sjeća Ante Pavlovića? Ako je (nadam se) i dalje u zatvoru, mogla bi mu murja da poklon dati da o državnome trošku održi u ćeliji besplatan vikend tečaj namještanja kostiju i vraćanja izgubljene bliskosti s bogom ovoj ... prikaži još!oj zabludijeloj ovci.

 • @LjutiHrvat:

  di je moj zemljak matić da se vrati u večernjak? . da vrati sjaj nekad uglednom dnevnom listu