Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u međugorju

Svećenika iz Italije traže i hrvatski spasioci

luciano, svećenik
medjugorje-info.com
17.08.2015.
u 07:00

Talijanski svećenik Luciano Cicarelli posljednji je put viđen 2. kolovoza u Međugorju. Za njim se traga od 8. kolovoza

U potragu za talijanskim svećenikom Lucianom Cicarellijem (78) koji je nestao u Međugorju u subotu su se uključili i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Ukupno pet potražnih timova sa psima i 14 spasilaca HGSS-a s kolegama iz Bosne krenulo je "češljati" Međugorje. Bosanskohercegovački GSS za svećenikom traga od 8. kolovoza. Potrazi su se, osim hrvatskih GSS-ovaca, pridružili i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, MUP-a te Oružanih snaga BiH. Nestanak je policiji prijavio Jurica Ostojić, vlasnik međugorskog pansiona u kojemu je Cicarelli boravio od kraja srpnja. U sobi su mu ostali dokumenti, među kojima i putovnica, laptop i druge osobne stvari.

Za nestalim svećenikom danima se traga na putu od Međugorja prema Šurmancima. Službe traganja i spašavanja pretražile su i područje između Brda ukazanja i Križevca kod Međugorja.

Da bi se otac Cicarelli mogao nalaziti tamo, naslutili su njegovi talijanski kolege. Međutim, potraga na tom prostoru nije donijela uspjeh. Dežurna županijska tužiteljica Maja Ćišić naložila je da policija provjeri sve informacije u vezi s njegovim boravkom i kretanjem.

– Budući da je njegov nestanak prijavljen šest dana nakon što je posljednji put viđen, nužno je provjeriti sve informacije o tome kuda se kretao jer u pansionu bi samo prespavao – kazala je novinarima tužiteljica Ćišić. U nadi za uspješnim okončanjem potrage, diljem Međugorja polijepljeni su i leci s njegovom fotografijom kako bi pomogli u potrazi ako je svećenika vidio koji od građana.

>>Vatikan će o Međugorju raspravljati najesen

Komentara 4

Avatar plejer_as
plejer_as
09:03 17.08.2015.

nestanak je vlasnik pansiona prijavio nakon 6 dana ??

AN
ANTIkomunist55
10:49 17.08.2015.

traze ga svi cak i vojska... bio sam jucer u Medjugoriju..... tuzno

OK
okus
12:34 17.08.2015.

Sigurni ste da je to svecenik? Krscanin?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije