Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fra begonja:

'Franjo je bio za dom, i ja sam uvijek za dom spreman'

Jakov Begonja
Foto: Screenshot
11.01.2014.
u 16:24

Gvardijan splitskog samostana Jakov Begonja na molitvi uz 24. godišnjicu HDZ-a Split pred spomenikom Franji Tuđmanu ustvrdio da se pozdravom "za dom spremni iskazuje ljubav prema domovini, bez obzira kako netko na to gledao".

Obilježavanje 24. godišnjice HDZ-a u Splitu, osim predsjednika stranke Tomislava Karamarka, koji je program Milanovićeve Vlade nazvao "pričama za malu djecu", ostat će zacijelo upamćeno i po istupu fra Jakova Begonje.

Taj je gvardijan samostana Gospe od zdravlja, navodi Dnevnik.hr, predvodio molitvu, tijekom koje je dao i svoje viđenje uloge prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana:

- Franjo je bio za dom, ja sam uvijek za dom spreman i bez obzira kako netko gledao na to, u tom pozdravu samo se iskazuje ljubav prema domovini, mržnja prema nikome. A kad se pali nečiji barjak onda je to direktna mržnja, kad se cijepa nečija zemlja, to je direktna mržnja. I zato, Franjo, za tebe i branitelje molim neka vam se kosti ne okreću u grobu. Molim za domovinu, neka cvijeta neka bude baš onako jedinstvena, jedna i sveta', rekao je fra Begonja, prenosi Dnevnik.hr.

Komentara 154

CL
ClinOr
16:55 11.01.2014.

Serbinovo, još je interesantnije koliko vi prekodrinci dolazite čitati naše portale.

LO
lokun
16:45 11.01.2014.

Svi smo SPREMNI za dom velečasni i devedesetih i posebno danas.

Avatar Becarina
Becarina
16:53 11.01.2014.

Velečasni mi govori iz duše, iz srca i nemam što dodati . Amen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije