Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJNOVIJI NAPAD

Svećenik u Nigeriji živ spaljen, njegov kolega ustrijeljen i ranjen

FILE PHOTO: The scene of a bombing at St. Theresa Catholic Church in Madalla, on the outskirts of Nigeria's capital, Abuja
Foto: REUTERS, ilustracija
16.01.2023.
u 11:17

Motiv najnovijeg napada nije odmah jasan

Naoružani napadači spalili su katoličkog svećenika na smrt te ustrijelili i ranili njegovog kolegu u nedjelju na sjeverozapadu Nigerije, priopćila je policija. Ovo je najnoviji slučaj nasilja koje izaziva zabrinutost za sigurnost uoči izbora sljedećeg mjeseca.

Nigerijci će glasati za novog predsjednika 25. veljače, ali otmice radi otkupnine i ubojstva od strane naoružanih bandi na sjeveru doveli su do straha da se izbori možda neće održati u nekim područjima, izvještava Reuters. Motiv najnovijeg napada nije odmah jasan, ali naoružani napadači već su napadali svećenike na pretežno muslimanskom sjeveru.

Wasiu Abiodun, policijski glasnogovornik države Niger, rekao je u izjavi da su naoružani ljudi zapalili rezidenciju oca Isaaca Achija, iz Katoličke crkve svetih Petra i Pavla, u području lokalne uprave Paikoro, nakon što nisu uspjeli ući oko 3:00 sata ujutro. Otac Achi je spaljen nasmrt dok je drugi svećenik identificiran kao otac Collins, koji je bio u kući, upucan i ozlijeđen dok je pokušavao pobjeći. Oporavlja se u lokalnoj bolnici, rekao je Adiodun.

"Ovo je tužan trenutak. Da svećenik bude ubijen na takav način znači da nismo svi sigurni. Ovi teroristi su izgubljeni i potrebne su drastične akcije da se zaustavi ovaj pokolj koji je u tijeku", rekao je guverner države Niger Sani Bello.

VIDEO Zločin koji je šokirao Hrvatsku: Ubio trojicu muškaraca, a onda postao najpoželjniji neženja u zatvoru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije