Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjernici iznenađeni

Svećenik se pohvalio na misi: Dobit ću dijete!

uskok3
Foto: Marko Lukunić
1/2
30.08.2013.
u 19:23

Moreira i njegova izabranica kazali su da bi željeli imati crkveno vjenčanje, no za to će morati dobiti pristanak pape Franje.

Brazilski svećenik iznenadio je svoje župljane kada im je na misi u srijedu kazao da napušta svećenički poziv zbog očinstva, piše Reuters koji je objavio i prilog o neobičnoj priči.

Otac Geronimo Moreira (32) na misi je priznao vjernicima da se zaljubio u lokalnu djevojku koju je upoznao 2007. godine te da očekuju bebu. Trudnica, 23-godišnja Emilia Carniro, kazala je Globo TV-u da su zajedno planirali kako i kada će to svećenik reći vjernicima.

– Otišli smo na Svjetski dan mladih svjesni da ćemo svima objaviti svoju vezu kada se vratimo – rekla je Carneiro.

– To je neozbiljno. Loše je da svećenici rade takve stvari – rekla je župljanka Maria Moreira. Moreira i njegova izabranica kazali su da bi željeli imati crkveno vjenčanje, no za to će morati dobiti pristanak pape Franje. – Jednom svećenik, uvijek svećenik. Zato trebam odobrenje pape kako bih primio još jedan sakrament u Crkvi – rekao je otac Moreira.

>>Biskupija mora platiti 700 tisuća eura zbog svećenika pedofila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije