Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubio ga daskom

Svećenik: Pili smo, a za što ga terete, doznao sam iz novina

Ante Pejić
Goran Kovacic/PIXSELL
13.09.2013.
u 21:19

Ubojstvu je prethodila svađa kojoj je, moguće, kumovao i alkohol, a dok su Pejića poznanici opisivali kao naprasitog i sklonog ispadima, Smailović je bio poznat kao miran i tih čovjek.

– Ne znam tko je te večeri više popio, ja ili gospodin kojeg teretite za ovo, mogao bih se složiti da smo bili više nego pripiti, ali ne i pijani – iskazivao je u petak Branko Blažinčić, svećenik iz Austrije, koji se potkraj studenoga 2011. u Rijeci družio s Antom Pejićem, optuženim da je u to vrijeme ubio sustanara Mehmedaliju Smailovića. Svjedok je čak sutkinju Iku Šarić, kad je razjašnjavala koliko se popilo te večeri, upitao: "Zar vi mislite da svećenici ne piju?" Smailović je ubijen u kući u Bezjakima pokraj Rijeke u kojoj su on i Pejić bili podstanari, zatučen je do smrti kuhinjskom daskom za meso, a pronašla ga je mrtvoga gazdarica kad se vratila s puta.

Prethodila svađa

Ubojstvu je prethodila svađa kojoj je, moguće, kumovao i alkohol, a dok su Pejića poznanici opisivali kao naprasitog i sklonog ispadima, Smailović je bio poznat kao miran i tih čovjek. Kad je gazdarica pronašla mrtvog podstanara, a drugom se izgubio trag, Pejić je već bio u Austriji, no odande su ga protjerali zbog krivotvorenih dokumenata pa se vratio u Hrvatsku te je nakon nekoliko dana uhićen u Zagrebu. Istražitelje su svi pronađeni tragovi upućivali na njega, na dasci su pronađeni otisci, a poslije su pronađene i optuženikove tenisice na kojima je bila žrtvina krv. Unatoč svemu, Pejić tvrdi da nije ubio sustanara i da je to učinio netko drugi

Blažinčić je Pejića upoznao kao Elvisa Baltića u rujnu u Austriji, a potom su se sreli kad je u Opatiju došao na duhovne vježbe. Tada su i otišli na večeru na kojoj se popilo te su se dogovorili da će s njim za nekoliko dana u Austriju zbog kupnje polovnog automobila.

Pristojan i uljudan

U međuvremenu, od te večere do odlaska u Austriju, ubijen je Smailović, a svećenik je u iskazu, ne spominjući riječi ubojstvo ili ubojica, kazao da Pejića ne smatra negativnom osobom.

– Upoznao sam ga kao pristojnog, uljudnog čovjeka. Znao je puno ljudi i svi su se prema njemu prijateljski odnosili – kazao je. Potvrdio je da je tek u Austriji doznao da je on Elvis Anto Pejić, o tome nisu pričali dok je bio kod njega. Čuo je i da je obitelji rekao da će se javiti policiji kad se vrati, a iz novina je doznao za što se Pejić tereti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije