Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grkokatolici u Hrvatskoj (2)
Povratak na članak

Svećenici mogu u brak samo dok se ne zarede

Između grkokatolika i rimokatolika vladaju sloga i poštovanje. I jedni i drugi imaju vrhovnog pastira na zemlji, a to je papa. On je simbol i jamac tog zajedništva

Komentari 1

VE
verica2
08:57 02.09.2015.

"Svećenici mogu u brak samo dok se ne zarede" Naslov da čovjeku pamet stane. Kako to netko može biti svećenik "dok se ne zaredi"? Pa upravo činom ređenja se postaje svećenik! Dakle, svećenici se ni kod grkokatolika ni kod pravoslavacaa ne ne mogu ženiti, već se oženjeni ljudi mogu zarediti za svećenike. Pa zar je to tako teško shvatiti, pogotovo nekome tko se "specijalizirao" za vjersku tematiku?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.