Naslovnica Vijesti Hrvatska

Svečanom sjednicom proslavljen 17. rođendan Karlovačke županije

Javna priznanja uručena su Petru Baniću, Mirsadu Bećiroviću, Josipu Tomačiću, Udruzi vinogradara, vinara i voćara Ozlja te Veslačkom klubu Korana iz Karlovca. Nagradu za životno djelo dobio je msgr. Marijan Radanović.
13. travnja 2010. u 15:24 0 komentara 3 prikaza
zupanija
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell

Na 17. rođendan Karlovačke županije župan Ivan Vučić zahvalio je Vladi koja izdvaja novac za ulaganje u razvoj gospodarstva i poduzetničke zone.

Najvažniji projekti

– To i poljoprivreda temelji su na kojima planiramo razvoj županije, ali i izlazak iz krize. Stipendiramo učenike, kandidiramo programe za europske fondove, tražimo sponzore kako bismo što prije razminirali čitavu županiju – izdvojio je župan Ivan Vučić najvažnije projekte za ovu godinu.
Gosti svečane sjednice na Dan županije, Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora, Branko Vukelić, ministar obrane i Mate Granić, počasni građanin županije, pohvalili su njen napredak i brojne projekte.
– Čestitam na napravljenome i uime Jadranke Kosor koja daje podršku svim kvalitetnim projektima iz ove županije. Ulaganje u gospodarstvo svakako će dati rezultate, a Ministarstvo obrane u tome može pomoći tako da većinu poslova opremanja Oružanih snaga, za što ćemo u sljedećih 10 godina potrošiti 10 milijardi kuna, prepusti domaćim, hrvatskim poduzećima. I u Karlovačkoj županiji postoje gospodarstvenici iz vojne industrije i želja nam je da i oni odrade dio poslova – poručio je ministar Branko Vukelić.

Smanjenje broja općina

Vladimir Šeks govorio je o istraživanju države koje će dovesti do reorganizacije jedinica lokalne samouprave, odnosno ukidanja općina.
– Županije će ostati, ali ispitat ćemo koje su općine opravdale svoje postojanje, koje treba ukinuti ili pripojiti gradovima jer sada ima previše općina koje su na teret državnom proračunu – rekao je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.
Na sjednici su dodijeljena javna priznanja za uspješan rad u prošloj godini i to Petru Baniću, predsjedniku Hvidre, Mirsadu Bećiroviću, tajniku Udruge slijepih, Josipu Tomačiću, glavnom uredniku knjige o 110. brigadi, Udruzi vinogradara, vinara i voćara Ozlja te Veslačkom klubu Korana iz Karlovca. Nagradu za životno djelo dobio je msgr. Marijan Radanović, svećenik u miru koji zbog zdravstvenih problema nije mogao doći, a nagradu je preuzeo karlovački dekan Ferdinand Vražić. Uime nagrađenih zahvalio je J. Tomačić.

r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.