Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna 8,4 mil. kn

Svečano otvorena Poliklinika u Gospiću

poliklinika
Iva Vidović/VLM
22.02.2013.
u 16:07

Ministarstvo je financiralo izgradnju sa 4,2 milijuna kn, a ostalu polovicu kroz decentralizirane funkcije županija i gospićka bolnica.

Bez ijednog predstavnika ministarstva zdravlja, danas je u Gospiću svečano otvorena Poliklinika za specijalističko-konzilijarnu djelatnost Opće bolnice Gospić čiji radovi su započeli početkom listopada 2011. godine.

Uz financiranje ministarstva zdravlja, županije te gospićke bolnice, završeni su radovi vrijedni 8,4 milijuna kuna. Poliklinika je već započela s radom, a u njezinim prostorijama nalaze se ginekološka, neurološka, ortopedska i psihijatrijska ambulanta, a u tijeku je preseljenje internističke ambulante, proširenje neurološke dijagnostike te otvaranje infektološke, urološke i pulmološke ambulante.

Uz župana i gradonačelnike Otočca i Gospića otvorenju je nazočio bivši ministar Darko Milinović za čijeg mandata su radovi i započeli. Zamjerio je ne dolazak niti jednog predstavnika Ministarstva zdravlja i istaknuo važnost gospićke bolnice koje je, kaže, mnogo puta osporavana.

- Pozvali smo sadašnjeg ministra da dođe. Mjesec dana je ovaj dio spreman za otvaranje, tražili smo od ministra zdravlja da nam da datum kada on može doći ovdje, jer mi znamo cijeniti ministre u hrvatskoj vladi ma iz koje političke opcije dolazili, i nismo dobili termin. Volio bih da je ministar danas ovdje. Dočekali bi ga kao ministra hrvatske vlade, pokazali što je gospićka bolnica, kazao je Milinović.

Dodao je kako je ministarstvo financiralo izgradnju sa 4,2 milijuna kn, a ostalu polovicu kroz decentralizirane funkcije županija i gospićka bolnica.

- Na ovaj način otvaramo i podižemo novi nivo zdravstvene usluge ovdje u županiji i uvjeren sam da će on u idućim periodima dosezati svoje uspjehe i svake godine napraviti mali korak u nivou zdravstvene usluge, zaključio je.

Upozorio je na najavljeno zatvaranje dijalize u Gospiću te rekao kako \"moramo tu biti jedinstveni, bez obzira na boju političkog dresa. Pozivam SDP kao i nas iz HDZ-a da napravimo dodatni napor da centar za dijalizu za 25 djelatnika ostane ovdje. Moramo biti zajedno u toj borbi i tu ne smije imati prvenstvo boja političkog dresa\".

Novoizabrana ravnateljica Opće bolnice Gospić, Sandra Čubelić, koja već 15 godina radi kao pedijatrica, istaknula je kako je kruna rada svih poliklinika od 2000 kvadratnih metara kojoj je svrha da bolesnici budu zadovoljni zdravstvenom skrbi i tretmanom u ovoj ustanovi.

- Nalazimo se na mjestu gdje je zdravstvena djelatnost počela prije punih 155 godina. Stalno se gradilo, napredovalo, išlo dalje tako da danas imamo relativno veliku bolnicu sa dosta sadržaja. Ono što posebno želim naglasiti je da je ipak najintenzivnije razdoblje razvoja i gradnje bolnice bilo nakon Domovinskog rata te se zapravo ovom prilikom zahvaljujem bivšim kolegama, ravnateljima Darku Milinoviću i Mariji Vrkljan Ilijevski, koji su svojim angažmanom doprinijeli gradnji ove bolnice, ali i edukaciji kadra i unapređenju zdravstva u županiji.

Komentara 2

DU
Deleted user
18:04 22.02.2013.

dado milinoviću koliko si izvukao love za privatne potrebe iz te velebne gradnje?

VP
Vlasnik patenata iz kanade
19:58 22.02.2013.

Krkan otvorio bolnicu, od tog novca je napravljena i depadansa sa bazenom, pardon, malo večom kadom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije