Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLANINARENJE

Svečana sjednica PD Vrlovka za 15 godina rada

Vrlovka
Arhiva PD Vrlovka
29.12.2013.
u 15:14

U tih 15 godina društvo je prepoznato kao iznimno značajan faktor u brojnim društvenim, ali i kulturnim, pa i gospodarskim događanjima

Tijekom proteklih 15 godina možda je i najznačajniji događaj bio odluka o formiranju Odsjeka za zaštitu okoliša i prirode te Odsjeka za speleologiju. Nakon toga, krenuli smo s brojnim iznimno  značajnim eko akcijama, te se okrenuli radu na menadžmentu i izradi projekata – rekao je Krunoslav Mlačak, predsjednik Planinarskog društva Vrlovka iz Kamanja, koje je u središtu općine organiziralo svečanu sjednicu povodom 15 godina rada. 

Izvan granica 

U tih 15 godina društvo je prepoznato kao iznimno značajan faktor u brojnim društvenim, ali i kulturnim, pa i gospodarskim događanjima, ne samo na prostoru općine ili županije, nego i izvan granica Hrvatske. Tako su proveli niz ekoloških akcija kojima su čišćena smetlišta. Nakon okončanja tog projekta, Kamanje je postala prva općina u Hrvatskoj bez divljih deponija.

Intenzivno su radili na formuliranju i pisanju projekata, prije svega onima koji su se mogli kandidirati prema fondovima Europske unije. Tako je izrađeno čak raznih 70 projekata, od kojih je dosad devet financirano sredstvima iz EU fondova.

– Uz ovaj, kako volim reći menadžerski dio posla, puno smo radili i na klasičnim planinarskim projektima i ekspedicijama. Među posebne dosege svakako bi izdvojio osvajanje vrhova poput Mera Peak u Nepalu, američke Aconcague, Kilimanjara u Africi, poznatih vrhova popu Mont Blanca, Elbrusa ili Matterhorna. Bili smo na Islandu i na mnogim drugim lokacijama. Organizirali smo i pet planinarskih škola, a intenzivno smo radili s djecom i mladima. Naglasio bih još i kako smo se uključivali i u druge projekte poput Mladi na djelu – rekao je Mlačak.

Priznanja i zahvale

Povodom 15 godina djelovanja društva Planinarski savez Hrvatske zaslužnim planinarima dodijelio je priznanja. PD Vrlovka podijelilo je prigodne zahvalnice institucijama i tvrtkama koje su tijekom proteklih godina podupirale njihov rad i projekte.

Društvo trenutno u matičnoj knjizi ima 320 članova, od kojih je 85 aktivnih. Na proslavi u središtu Kamanja, uz članove, sakupio i velik broj gostiju i uzvanika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije