Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin Airport Winair

Sve vraćamo, naš je aerodrom zatvoren

Danijel Borović, Hrvoje Petrić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
28.03.2015.
u 23:15

U nezavidnu su situaciju dovedeni vlasnici aviona koji se koriste uslugom hangariranja te škole letenja, kazao je Borović

– Bez našeg znanja Winair je zatražio blokadu poslovnih računa, a 12. ožujka podnio je i prijedlog za otvaranje stečaja nad Varaždin Airportom – kazao je jučer na konferenciji za novinare direktor Varaždin Airporta Danijel Borović.

Jučer je ta gradska tvrtka vratila zgrade, stazu i ostale nekretnine, koje je držala kao operator zračne luke, vlasniku Gradu Varaždinu.

– Usprkos naporima uprave da osigura zakonito i uredno poslovanje, to nije bilo moguće postići zbog upornih poteza najvećeg vjerovnika, trgovačkog društva Winair – rekao je Borović i dodao da je opstruiranje rada aerodroma Varaždin počelo odmah nakon smjene uprave 2012. godine, koju je, po njemu nezakonito, odredio Winair d.o.o. iz Varaždina. Iznio je kronologiju događaja koji su kulminirali zatvaranjem aerodroma.

Početkom ožujka Varaždin Airport je, istaknuo je Borović, ponovo ponudio Winairu da se spor za vraćanje zajma okonča nagodbom tako da se dio duga od oko 450.000 kuna vrati isplatom u novcu koji je zaplijenjen na posebnom računu, a ostatak prijenosom vlasništva nekretnina koje je bivša uprava kupovala. I taj prijedlog je odbijen. Grad Varaždin objavit će, napomenuo je, poziv za davanje nekretnina u dugogodišnji zakup, a nad Varaždin Airportom će se provesti stečajni postupak.

– Zbog zatvaranja našeg aerodroma u nezavidnu situaciju dovedeni su vlasnici zrakoplova koji koriste uslugu hangariranja i ostale aerodromske usluge, kao i nekoliko škola letenja, koje su trebale nastaviti ili započeti obuku – istaknuo je Borović. Uskoro je trebala početi i obuka 20 studenata Prometnog fakulteta, budućih pilota.

>>Vodeći ljudi Varaždin Airporta dali ostavke pa zatvoren aerodrom

>>Winair bi mogao raskinuti suradnju s Varaždinom

Komentara 1

NV
novo vriijeme
09:48 29.03.2015.

Tipična hrvatska priča, zaduži, onemogući ili odbij vračanje duga i zgrabi. Ovj što se žali je bio tu samo dok se pripremi teren. Varaždin HNSova centrala, šta čovjek i može očekivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije