Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokvarka

Sve tajne najdublje spilje u Hrvatskoj

Lokvarka
Foto: Screenshot Imagine TV
06.01.2015.
u 15:54

Spilju je sasvim slučajno 1911. godine otkrio trgovac Jakov Bolf iz Lokava

Zakonom zaštićena spilja Lokvarka, koja se nalazi oko 2 km istočno od centra naselja Lokve, malo kojeg posjetitelja ostavlja ravnodušnim. Dugačka je 1179 metara te je najdublja spilja u Hrvatskoj.

Spilju je sasvim slučajno 1911. godine otkrio trgovac Jakov Bolf (Talijanetov) iz Lokava prilikom kopanja kamena vapnenca za proizvodnju vapna.

Sve što vas je zanimalo o jednoj od najljepših spilja hrvatskog krša možete doznati u ovom videu.

>> Sakrio se u špilju i snimio fotografiju. Nije mogao vjerovati što je na njoj otkrio

Komentara 5

Avatar Ada
Ada
20:59 06.01.2015.

Špilja je prekrasna, ali treba ponešto kondicije da ju se razgleda. Na žalost, premalo reklamiramo takve ljepote.

DE
demokršćanin
17:16 06.01.2015.

Zaista špilja je jedna od bisera Gorskog kotara.Neshvatljivo je da se toliko malo ulaže u održavanje prilaza pojedinim objektima tako da postoji opasnost za posjetitelje kao što su prilazi izvoru Kupe.Upozoravao sam turističku zajednicu Primorsko-goranske regije nekoliko puta ali nema čak niti odgovora a kamoli djelovanja.

Avatar bok
bok
15:06 10.01.2015.

...trebali biste opcenito napisati oznake i po njemacki. Ovako namo po talijanski i engleski (cesto tako) nije bas fer. Ipak je vise njemackih austrijanskih turista nego talijana u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije