Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sve što se radilo stalo je na samo jedan list papira

Za razvoj su predviđene dvije zone u općini Bedekovčina, no iako se ulagalo u obje niti jedna nikome i ničemu ne služi, već su godinama prazne...
02. listopada 2013. u 12:00 0 komentara 55 prikaza
'petrovecki_siv_zag_011013'
Foto: ''

- Ako odgovor koji sam dobio predstavlja pravo stanje onog što se do sada radilo za gospodarstvo na području općine Bedekovčina, onda je to alarm svima da se treba početi raditi bolje, raditi projekte, dovoditi investitore i pronalaziti rješenja s postojećim gospodarstvenicima – odreagirao je Dražen Petrovečki, inače nestranački vijećnik izabran s liste HDZ-a na pismeni odgovor općinskih stručnih službi. Njega su zanimale konkretne informacije o zainteresiranim investitorima, projektima i kontaktima koji bi konačno rezultirali razvojem.

Cesta bez zemljišta

U odgovoru kojeg su napravile stručne službe na jednoj i na nekoliko redaka druge stranice napisano je, kratko rečeno, da je u gospodarskoj zoni u Bedekovčini izgrađena cesta, ali uz nju nije otkupljeno zemljište i ne postoji mogućnost priključka na struju. U Poznanovcu je otkupljeno zemljište, a od infrastrukture tu je jedino vodovodna mreža. Za zone na području ove općine zanimala su se u posljednjih, po slobodnoj novinarskoj procjeni, desetak godina, tek četiri investitora, no nije ostao ni jedan. Iz toga može se zaključiti da se godinama nije dogodilo ništa konkretno osim što je uložen novac u zone koje nisu opremljene i izgrađene kako bi privukle gospodarstvenike i još nikome ne koriste. - Nudio sam svoje znanje i vrijeme i nadao sam se i konkretnim sastancima, ali sve što se radi oko razvoja gospodarstva na općenitoj je razini. Treba se koncentrirati na projekte, za njih osigurati novac i oko svega se malo više potruditi – zaključio je Petrovečki.

Najprije trošak

Činjenično stanje na terenu je da je u zoni Bedekovčina izgrađena cesta na puno višoj razini od zemljišta pa bi potencijalni investitor, u slučaju da i nađe zajednički jezik oko cijene s privatnim vlasnicima, parcelu najprije trebao nasipati do visine ceste što je veliki trošak.

Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.