Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 11. do 20. rujna

Sve spremno za ovogodišnje 50. Vinkovačke jeseni

Mladen Karlić
Goran Ferbezar/PIXSELL
26.05.2015.
u 15:58

- Vinkovačke jeseni ujedinjuju cijeli hrvatski narod i iznimno smo ponosni na tu činjenicu. Nakon što je Hrvatska postala članicom EU, na nama je da bogatstvo koje baštinimo kroz Vinkovačke jeseni prenesemo i građanima Europe, rekao je Karlić.

"Ispod golemog neba" geslo je ovogodišnjih jubilarnih 50. Vinkovačkih jeseni, koje će se održati od 11. do 20. rujna u Vinkovcima, rečeno je na današnjoj sjednici Organizacijskog odbora.

Svečanost otvorenja biti će održana 18. rujna na Trgu bana Josipa Šokčevića kojoj će nazočiti i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je i visoka pokroviteljica 50. Vinkovačkih jeseni. Prema riječima predsjednika Organizacijskog odbora manifestacije vinkovačkog gradonačelnika Mladena Karlića (na slici), Vinkovačke jeseni odavno su prerasle vinkovačke i slavonske okvire te su postali manifestacija tradicijske kulture koja je prepoznatljiva i poznata u cijeloj Hrvatskoj.

- Vinkovačke jeseni ujedinjuju cijeli hrvatski narod i iznimno smo ponosni na tu činjenicu. Nakon što je Hrvatska postala članicom EU, na nama je da bogatstvo koje baštinimo kroz Vinkovačke jeseni prenesemo i građanima Europe, rekao je Karlić.

Dugogodišnja scenaristica svečanosti otvorenja Ana Cvenić pojasnila je kako je geslo svečanosti odabrano između desetak predloženih kao i da su se u odabir istoga uključili i brojni stručnjaci iz cijele Hrvatske. U isto vrijeme pripreme za 50. jubilarne Vinkovačke jeseni su gotovo završene, a kao i prijašnjih godina okosnicu manifestacije i ove godine će činiti priredbe poput svečanosti otvorenja, Smotre folklora Vukovarsko-srijemske županije, Dječjih Vinkovačkih jeseni, Državne smotre izvornog hrvatskog folklora… Očekuje se kako će na Svečanom mimohodu sudionika Vinkovačkih jeseni ove godine ulicama grada proći više od 80 folklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva. Ove godine se u organizaciju manifestacija uključila i gradska marketinška agencija Promo Cibalea čija je direktorica Mirjam Jukić predstavila projekt pod nazivom Slavonski sokak.

- Riječ je o nizu drvenih objekata i pozornica raspoređenih u obliku ulica (sokaka) duž trgova dr. Franje Tuđmana i Vinkovačkih jeseni. Na tom bi se prostoru održavali koncerti, sajmovi, urbani te ostali komercijalni sadržaji 50. vinkovačkih jeseni. Novi projekt koji smo u povodu ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni osmislili zove se "Urbane Jeseni". U sklopu njega će se 12. rujna  na pozornici "Sokaka" održati već tradicionalni Hip-hop na Orionu, a od 23 sata 10. izdanje party-a elektronske glazbe Vinkovačkih jeseni na kojem će nastupiti svjetski poznati DJ Valentino Kanzyani, koji je naš grad uz Rim, London i Atenu upisao na svoj ovogodišnji koncertni raspored, rekla je Jukić.

Rečeno je i kako je prošle godine priredbe u okviru Vinkovačkih jeseni posjetilo više od 120.000 posjetitelja dok je  preko mrežnih stranica manifestaciju pratilo oko 10.000 osoba.

O samoj manifestaciji u medijima i na web portalima objavljeno je oko 25.000 različitih objava.

>> 50. Vinkovačke jeseni uz Večernji

Komentara 4

ME
Meter
16:30 07.09.2016.

I u "mraku" se to održavalo?

K2
kritičar_2
16:51 26.05.2015.

Ima se novaca za dernek,a nema za autobusne karte školarcima.

ZG
zorbas.grk
16:21 07.09.2016.

ima se i za jedno i za drugo , jer se je slavina na vrijeme zatvorila onima koji ne vole hrvatsku tradicijsku kulturu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije