Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manifestacija

Sve spremno za 19. Vukovarsko lutkarsko proljeće

''
01.04.2014.
u 12:24

Samo u Vukovaru biti će održano 16 predstava, a neke od njih će se održavati i u Vinkovcima, Iloku, Županji, Otoku kao i većini općina

Sve je spremno za početak održavanja tradicionalnog, 19. po redu, Vukovarskog lutkarskog proljeća koje se ove godine održava od 7. – 12. travnja. I ove godine lutkarsko proljeće okupiti će lutkare iz cijele Hrvatske koji će još jednom pokazati svoja znanja i vještine. Tijekom ovogodišnje manifestacije održat će se preko sto predstava u više gradova i općina sa područja Vukovarsko – srijemske županije.

Samo u Vukovaru biti će održano 16 predstava, a neke od njih će se održavati i u Vinkovcima, Iloku, Županji, Otoku kao i većini općina. Planiran je i program održavanja predstava i u Orašju (BiH). Najavljen je dolazak 16 lutkarskih kazališta i to onih iz Splita, Zadra, Rijeke, Karlovca, Zagreba (2 kazališta), Ivanić Grada, Virovitice, Slavonskog Broda, Osijeka, Čakovca, Vukovara i Vinkovaca.

Kao posebni gosti dolaze kazališta iz Mostara, Pečuha i Novog Sada. Uz brojne predstave najavljeno je i održavanje raznih popratnih manifestacija poput izložbi i radionica. Isto tako biti će dodijeljena i Povelja za životno djelo za doprinos hrvatskoj umjetnosti na polju lutkarstva. Koliki značaj Vukovarsko lutkarsko proljeće ima na istoku Hrvatske govori i činjenica da manifestacija raste iz godinu u godinu kao i da se bilježi sve veći broj posjetitelja predstava. I ove godine očekuje se da će planirane predstave pogledati preko 15.000 građana među kojima je najveći broj djece. Organizatori proljeća i ove godine su kazališna družina Asser Savus, UNIM-a, grad Vukovar i Vukovarsko – srijemska županija.

>> Virkas nikad bogatiji za svoj jubilej, publici čak 31 predstava

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije