Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam

Sve se udruge mogu smjestiti u Hrvatski dom, ali ne uskoro

sajam04_krs_021010
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
04.10.2010.
u 09:37

Nedostatak prostora najveći je problem većine od 60 udruga. Dom je HSS dobio u koncesiju na 99 godina.

- Drugi Sajam udruga potpuno je uspio. Vesela sam zbog brojnih, posebno mladih ljudi koji su se udružili zbog ljubavi i entuzijazma i treba ih podržati. Najviše su me oduševile udruge koje rade za dobrobit i zadovoljstvo drugih. Grad je prepoznao njihove napore i sa 25.000 kuna financirao ovaj sajam. To nije sve. Pomažemo im i na druge načine, a najveći je problem nedostatak prostora. Međutim, radi se na tome da sve djeluju u Hrvatskom domu, ali za to će trebati vremena. Koncesiju na 99 godina dobio je HSS, ali koristi samo dio prostora – rekla je zamjenica gradonačelnika Karlovca Marina Kolaković.

Obišla je karlovački sajam na kojem se ove godine okupilo 60 udruga. Na parkiralištu uz školsku sportsku dvoranu, pozornici na parkiralištu, Vunskom polju, Foginovu kupalištu i Maloj školi na Rakovcu održavao se niz zanimljivih događanja, od plesa i sporta do pokaznog ronjenja u Korani.

Kako radi Gorska služba

Najveći broj posjetitelja zanimala je čitaonica stripova, kao i turnir u mačevanju na kojem su snage odmjerili djevojčice i dječaci iz Mačevalačkog kluba Karlovac koji djeluje godinu dana.

– Mačevanje je vrlo elegantno i graciozno. Borbe su zanimljive, ali onima koji to ne razumiju može biti dosadno – upozorila je 11-godišnja Anamarija Banjac koja je suvereno vladala mačem u brojnim borbama.

Kako se to nekad radilo, zorno su demonstrirali članovi Streličarskog kluba. Najmlađima je, pak, najzanimljivija bila oprema karlovačke stanice Hrvatske gorske službe spasavanja i Speleološkog društva Karlovac. Iako je bio najavljen prikaz spuštanja s Hotela Korana, od toga se odustalo.

– Željeli smo građanima približiti naš rad. Podržavamo organizaciju sajma. To je dobra ideja i još jedan novi sadržaj u gradu – rekli su pročelnik karlovačke stanice HGSS-a Zlatko Balaš i predsjednik SD-a Karlovac Josip Granić.

Promjena datuma

Predložili su da se promijeni datum održavanja Sajma udruga, o čemu razmišljaju i u gradu.
– S obzirom na to da smo ga već jednom morali odgoditi zbog lošeg vremena, ideja je da se organizira ranije, dok je toplije. No, svi će sudionici ispuniti upitnike i ocijeniti ovogodišnji sajam. Na temelju njihova razmišlja, prijedloga i primjedaba vidjet ćemo što se može napraviti da bude još bolji – kazala je Nikolina Pahanić iz Odjela za društvene djelatnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije