Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.09.2014. u 12:00

Zoran Milanović pohvalio se da je broj nezaposlenih u kolovozu ove godine u odnosu na lanjski kolovoz bio manji za gotovo 24 tisuće.

Zoran Milanović, premijer, pohvalio se u Saboru da je broj nezaposlenih u kolovozu ove godine u odnosu na lanjski kolovoz bio manji za gotovo 24 tisuće. Propustio se pohvaliti da je pritom smanjen i broj zaposlenih u odnosu na prošlu godinu, i to još više, za 26 tisuća. Za taj neobičan fenomen zaslužni su najvjerojatnije marljivi djelatnici Mrsićeva Ministarstva rada koji sve revnije provode pravila brisanja iz evidencije pa su od svibnja do rujna izbrisali 55.000 nezaposlenih, 15.000 više nego lani. Uz takav učinak doista ne smijemo govoriti da nam je državni aparat neefikasan.

Tužna priča o farmi puževa s koje su svi otpuzali

Ante Bakić, upravitelj braniteljske zadruge Cetinske košute iz Trilja, požalio se u Slobodnoj da mu je pobjeglo nekoliko tisuća puževa. Zadruga Cetinske košute prije četiri godine svečano je na rubu Sinjskog polja otvorila farmu puževa iskoristivši poticajna sredstva od 200.000 kuna koje su izdvojili porezni obveznici. Farma je brzo propala, a Bakić za neuspjeh krivi malo sušu, malo kišu, a najviše državu. Teškoće su se rješavale presporo i za puževe koji su na kraju – otpuzali s farme.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Kerum od Sabora dan rada naplatio 533.000 kuna

Željko Kerum, saborski zastupnik, najbolje je plaćeni Hrvat iz proračuna. Slobodna je izračunala da je ove godine za jedan dan rada (ako je to bio rad) od Sabora naplatio 533.000 kuna, što je zbroj 8 bruto plaća i naknade za mandat.

Dopust, bolovanje, dopust pa – doministar

Damir Kajin, predsjednik ID-a, u svom saborskom izlaganju pozabavio se produktivnošću novog zamjenika ministra turizma Daglasa Korace, ujedno predsjednika umaškog IDS-a. Koraca je na dosadašnjem poslu financijskog direktora u umaškom komunalnom poduzeću 6. maj u prvih šest mjeseci ove godine proveo manje od 20 dana. Godinu je otvorio godišnjim odmorom od 1. do 13. siječnja, a potom otišao na bolovanje do 10. veljače, kratko se vratio na posao pa 20. veljače, otvorio novo bolovanje do 6. lipnja. Tijekom ljeta kombinirao je godišnji, bolovanje, a ponekad je i radio. Iako na bolovanju, Koraca je politički bio stalno aktivan pa Vlada nije dvojila da ga treba imenovati Lorencinovim zamjenikom.

>>Espresso na Pantovčaku košta samo 80 lipa

Komentara 3

MX
MXLCLGTG
12:52 25.09.2014.

Sve vise izbrisani i oni koji napustaju zemlju a to mozemo pripisati drugovima koji samo svojom ideologijom govore o dobrom stanju u drzavi a stvarno stanje nikad gore.

TE
teoodd
12:12 25.09.2014.

To brisanje je Obamine vlade taktka i to nista nije novo....Zato su u Americi hvalili ORAH i Ljigavca da Hrvati paze na ekologiju pa ne zaposljavaju jer rad zagadjuje čovjekovu sredinu...

MR
midnight rose
23:28 25.09.2014.

sram te bilo Milanoviću! Odlazi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije