Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJECA 'ZAPELA U SUSTAVU'
Povratak na članak

'Kronično nam nedostaje mladih udomitelja. Želimo da svi napokon vide našu nevidljivu djecu'

Aktivistice Marta Divjak i Antonija Skender o djeci koja su ‘zapela’ u sustavu socijalne skrbi

Komentari 14

Avatar manjejeviše
manjejeviše
09:34 18.03.2021.

I to je pokazatelj stanja u HR.

VL
Avatar MK3
MK3
10:28 18.03.2021.

Aktualnoj globalnoj agendi je fokus da istospolni parovi mogu udomiti djecu, da se djeca stvaraju u epruveti (ne mareći moralno i etički za smrznutu braću) i da se začetu djecu može lakše abortirati - a ne briga za djecu koja su zapela u socijalnoj skrbi... Istina je, da smo kao ljudi postali egomani, više imamo a sve trebamo za sebe (dok smo imali manje dijelili smo više sa većom obitelji) i zato su nam obitelji manje, nestaju i sve manje imamo udomitelja... Na kraju svak sebe mora preispitati u svemu tome...

VL
DU
Deleted user
09:43 18.03.2021.

Ne može se to tako raditi - da na jednoj strani imamo vrlo blage zakonske sankcije gdje se za kriv. djela zamijeni zatvorska kazna s 1 god. društv. korisnog rada (1 dan = 2 h rada!), a da se zakonii nemilosrdno "šilje" u takvim sferama, gdje ne samo da bi trebali biti "široke ruke" nego bi i država trebala davati poticajne mjere za usvajanje. I jasno, kad postrožiš zakon i kad se na to natovari još cijeli niz mjera (sita i rešeta, pučki) koje mora proći par prije usvajanja, a nisu strogo uzevši zakonski nego se na njima vrši redaljka kojekakvih službi i procjena, onda u konačnici slijedi porazan rezultat. Ali uzalud navoditi - svi znaju kome savjet ne treba, a tko ionako ne sluša nikog, zar ne?

VL
LI
lietuva
10:39 18.03.2021.

Tko bi rekao! A kažu u Crkvi da sva ona djeca koja se pobace, da bi se za njih našle obitelji.

VL
DU
Deleted user
10:02 18.03.2021.

I kad želiš udomiti traže ti dlaku u jajetu

VL
Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
10:56 18.03.2021.

Raj za pedere i lezbejke i sve varijacije istih.

VL
Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
09:56 18.03.2021.

Pola ukupnog stanovnistva u dobi od 20 do 45 god je iselilo , drugavpolovica su ili uhljebi ili bogati vlasnici apartmana , IT inzenjeri , tko od njih da se bavi Romskom djecom i djecom narkomana , a da gdje su sad udomitelji gay , oni bi samo djecu dobrih roditelja , a ne Rome

VL
Avatar Keep_calm
Keep_calm
11:19 18.03.2021.

Samo vi čekajte mlade udomitelje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.