Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve hladnije

Stižu nam dvije promjene vremena, a prva počinje već tijekom vikenda

kiša
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
24.11.2018.
u 10:26

Od ponedjeljka sve hladnije, i u početku još i kišovito. Južinu će zamijeniti bura, osobito sredinom tjedna često jaka, s olujnim udarima, a na kopnu sjeveroistočni i sjeverni vjetar

Ovaj vikend stiže nam promjena vremena, a početkom novoga tjedna i druga. U većini krajeva prevladavat će oblačno, za vikend i relativno toplo, već u subotu na Jadranu uz umjereno i jako jugo. Mjestimice će biti kiše, ponegdje i izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i krajevima uz Jadran.

Od ponedjeljka sve hladnije, i u početku još i kišovito. Južinu će zamijeniti bura, osobito sredinom tjedna često jaka, s olujnim udarima, a na kopnu sjeveroistočni i sjeverni vjetar, s kojim će u utorak i srijedu ponegdje na kopnu pasti i malo snijega, osobito u gorju, piše HRT.

Subota - južina, ponegdje kiša

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u početku oblačno i maglovito, a sredinom dana i poslijepodne očekuju se i sunčana razdoblja. Puhat će povremeno umjeren jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 3 °C, a najviša dnevna između 9 i 11 °C.

Podjednako relativno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj većinom tmurno i oblačno, a ujutro i maglovito. Ponegdje može biti slabe kiše ili rosulje. 

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima većinom oblačno, mjestimice s kišom, a uz obalu ponegdje može biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 4 °C, uz obalu između 9 i 13 °C. Najviša dnevna od 10 do 12 °C, na moru između 14 i 16 °C. 

U Dalmaciji promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, osobito sredinom dana i poslijepodne. Puhat ćeumjereno i jako jugo, prema otvorenom moru i olujno, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti oko 6 °C, uz obalu između 12 i 15 °C, a najviša dnevna uglavnom između 14 i 19 °C. Na jugu Hrvatske djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te i dalje relativno toplo. Mjestimice će biti kiše, osobito prema kraju dana. Puhat će umjereno i jako jugo. 

 

Pogledajte i video vremena od 20. studenog kada je snijeg zabijelio Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 3

MO
modovisisajteMaraschino
11:29 24.11.2018.

ako smo preživjeli ove alarme i snijegom okovanu hrvatsku protekli tjedan, preživjet ćemo i ovo...

LA
LaurelBury
12:37 24.11.2018.

Budući da sam započeo s mojim online poslovanjem, zaradim 25 dolara svakih 15 minuta. Zvuči nevjerojatno, ali nećete mu oprostiti ako ga ne provjerite. Pročitajte više o ovom >> >> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije