Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šire područje Zagreba

Policija o navodnom otimaču djece: Provjeravamo sve dojave o sumnjivom kombiju

policijski kombi
Foto: Borna Filić/PIXSELL
23.01.2016.
u 13:11

Pojašnjavaju da u dosadašnjim provjerama takvih informacijanisu potvrdili utemeljenost nijedne zaprimljene informacije

Zagrebačka  policija  jučer  se  oglasila  nakon više medijskih upita, ali i upita  građana o muškarcu koji u crnom ili bijelom kombiju navodno pokušava oteti  djecu na širem području Zagreba. Kažu, da su se i ranije periodično pojavljivale takve informacije te da  svaku takvu dojavu  policija provjerava.  Pojašnjavaju  da  u  dosadašnjim provjerama takvih informacijanisu  potvrdili  utemeljenost nijedne zaprimljene informacije. Napominju da su  20.  i 22. siječnja ove godine zaprimljene dvije takve dojave, no nakon što  su policajci obišli mjesto gdje je kombi navodno uočen te širu okolicu nisu  našli  ništa sumnjivo.

No usprkos tome u zagrebačkoj policiji kažu da preventivno  pojačano  obilaze  mjesta  poput vrtića, škola i igrališta oko kojih se kreću ili zadržavaju djeca. U zagrebačkoj policiji ističu da se ovakve informacije pojavljuju s vremena na  vrijeme  no  one  do  sada  nisu  bile utemeljene. Ističu i da je prije
nekoliko   dana   na  društvenim  mrežama  objavljena  fotografija  navodno sumnjivog vozila.

– Za  to  vozilo  nam  je  dojavljeno  u prosincu 2105. i tada smo proveli opsežne  provjere  i  razgovore  i  nije utvrđeno ništa sumnjivo. Zbog toga smatramo  da  nema  potrebe za širenjem panike i nepotrebnim uznemiravanjem javnosti –>> kažu u policiji.

Uz  to  policija  savjetuje  građanima, da ukoliko primijete nešto sumnjivo dojave policiji na 192 te zatraže policijsku intervenciju.

>> Nisam vidio crni kombi, ali pazit ću da mi sina netko ne ukrade!

Ključne riječi

Komentara 6

SN
Snjeskaa
14:02 23.01.2016.

bravo. 2105. godine je dojavljeno hahahaha svaka cast novinaru

ZA
zagabria1
14:44 23.01.2016.

Majku mu pa kako uvijek iznova baš crni ili bijeli kombi. Pa kako jednom ne bude recimo zeleni ili crveni kombi :)

ZP
zpomper8
07:31 25.01.2016.

Mislim po pitanju boje kombija,kako se radi npr. o dva,jedan bjeli i jedan crni(možda i po dva)......ali ipak i tu na većernjem listu je spisak sa nestalom djecom!Osobno i vjerujem u te otmice jer jako puno djece je nestalo,i traga se za njima!Možda je neka međunarodna krim organizacija,koja iz nekoga razloga otima djecu kako bi ostvarili svoj cilj:roblje,organi tj. prodaja organa,jer djecu je lakše oteti nego nekoga starijeg,ako je pitanje organa,i tu je razlika jer djeca imaju zdravije organe nego stariji,ako im npr. treba bubreg od starije osobe,onda možda to i godinama traje tj. djete od 15g. otmu i paze na njegovo zdravlje,a kada napuni npr. 20g. transplatiraju npr. bubreg itd i sl. Boja mi isto ima logike,jedno vrijeme se prićalo(mislim kako sam i ćitao),ako vam priđe CRNI kombi maknite se obvezno,i zato možda baš suprotno crnoj promjene kombi u BIJELU boju!!! Neznam,ali zaista koliko vidim,za masom djece se traga!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije