Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev proizvođača
Povratak na članak

Sve češće nestašice: Poskupljuju lijekovi, Beroš mijenja pravilnike o cijenama

Lijekovi su prejeftini i europskim proizvođačima neisplativi, a sirovinu sve teže nabavljaju jer je u rukama azijskih konkurenata. S domaćeg tržišta svaki treći dan povlači se po jedan lijek

Komentari 11

DU
Deleted user
21:09 16.04.2023.

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni" ? Kako bi bilo da malo pišemo o Plivi,Belupu,imunološkom?O promašenoj globalizaciji umjesto samodostatnih društava? O onima koji su nas vratili u srednji vijek!! U 21.stoljeću u srcu Europe nedostaje generičkih lijekova.Običnih antibiotika?? A nekad smo PATENTIRALI iste! Za sve ovo netko mora da odgovara m.jku mu! (iz filma Nema problema)

VL
DU
Deleted user
21:12 16.04.2023.

Bolnice treba vratit državi.Ukinut ovrhe i blokade istih. Izdatke za zdravstvo povećat.Liječnicima i med.osoblju podić plaće.Izvršit reotkup barem jedne jake farmaceutske kompanije i nju stavit pod državnu pasku. Olako smo mi sve rasprodavali i grlato galamili da je država loš gospodar.Davali i jamljali za kunu! Primjer Jugoslavije,Kine,Izraela svjedoči da to nije tako.Strateške grane moraju ostat u rukama narod i države.

VL
BA
bacenheider
09:55 17.04.2023.

Sve radi pohlepe! Daj u Kinu,oni proizvedu jeftino,a mi ovdje prodavamo skupa ali dosli i Kinezi sebi.Nema vise jeftino,plati trzisnu cijenu.Oni proizvedu neku marku za 50 eura,a pametnjakovici prodavali po tisucu.Sad je tome kraj!

VL
GE
geler203
08:16 17.04.2023.

Naš najbolji ministar gledano odozdola kako bi se i premijer hvalio svojim uspjesima.

VL
DU
Deleted user
08:06 17.04.2023.

Ako je nešto trulo možete vi šminkati koliko želite ali ono ostaje trulo.Pitam se što će se promjeniti kada se lječnicima povise plaće.Da li će bolnice normalno raditi kad danas jedna sestra ordinira na cijelom odjelu sa tridesetak pacjenata.Da li če netko odgovarati za nesavjesno i pogrešno lječenje-neće.Da li čemo pred sustavom svi biti jednaki-nečemo.Da li čemo biti svi jednako lječeni-nečemo jer se ljudima uskračuje sve od pregleda do ljekova.Da li će se raščlaniti javno zdravstvo od privatnoga-neće jer če ti isti lječnici raditi privatno na uštrp javnog zdravstva koristeči sve resurse javnog zdravstva u svoju korist jer ne postoji kontrola rada u javnom zdravstvu.Radi tko što hoće ane odgovara za ništa jer svi znaju da u slučaju nesreće neće odgovarati jer je oformljena komisija na njihovoj strani.Kaos koji ide na ruku mešetarima ljekovima,troškovima bolnica,korupciji i neradu te nejasnoći tumačenja rada u javnom i privatnom sektoru.Da ne govorimo o zapošljavanju od HZZO-a pa do bolnica gdje ima na desetke izmišljenih i nepotrebnih radnih mjesta.Treba reformirati sustav u cjelostijer ovakvo stanje nekome odgovara gdje predatori izvlaće ogromne novce iz sustava koji je neučinkovit i nema nikakve kontrole.

VL
ZP
Zabranjen pristup
23:41 16.04.2023.

Bitno da ima cjepiva

VL
LJ
ljudemisi
22:06 16.04.2023.

Liječnici uporno dokazuju svojim neradom, traženjem visokih plaća, povlastica, radom u privatnom sektoru, propisivanjem skupih neučinkovitih lijekova... da im je najmanje stalo do pacijenata. Samo privatizacija i konkurencija može napraviti reda i spasiti zdravstvo.

VL
Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
09:43 17.04.2023.

Posljedica sustavne devastacije i negativne selekcije vodećih kadrova je da zdravstvo treba pod hitno privatizirati. Nikakve pseudoreforme više ne pomažu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.