Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekologija

Svakom kućanstvu još jedna kanta, cijena odvoza ostaje ista

'                               '
''
09.11.2010.
u 16:30

Nova komunalna oprema vrijedna je milijun kuna, još sto tisuća Fond je odobrio za sanaciju divljih odlagališta otpada na području Krapine

Na području Krapine u programe energetske učinkovitosti i zaštite okoliša u zadnjih nekoliko godina uložena je 11,801.131 kuna. Taj je novac za 26 prijavljenih projekata Gradu odobrio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Dobra suradnja Fonda i Grada se nastavlja pa je ovaj put direktor Fonda Vinko Mladineo potpisao pet novih ugovora.

Iskoristivo posebno

Naime, uskoro će sva kućanstva na području Krapine te općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj dobiti još jednu kantu u koju će odlagati korisni otpad, PET ambalažu, staklo, papir i sve što se može iskoristiti. Sve to Krakom će sortirati u svom reciklažnom dvorištu, a sve radi što boljeg zbrinjavanja iskoristiva otpada te kako bi što manje toga završavalo na odlagalištu Gorjak, koje se sanira, a samo za njegovu sanaciju Fond je izdvojio već 6 milijuna kuna. Nova komunalna oprema vrijedna je milijun kuna, a nabavit će se 7147 plastičnih kanti.

Gradonačelnik Josip Horvat potpisao je još jedna vrijedan ugovor za sanaciju divljih odlagališta na području Krapine, za što je Fond odobrio 106.574,54 kune. Potpisivanjem novih šest ugovora Fond je Gradu Krapini i okolnim općinama odobrio pola milijuna kuna, a ostatak će sufinancirati sami.

Cijena ostaje ista

Za područje Krapine nabavit će se 4100 novih plastičnih kanti, za Radoboj 889, Petrovsko dobiva 690, Jesenje 413, a Đurmanec 1055 novih kanti. Dobra je vijest što građani dobivaju novu uslugu za istu cijenu. Odvoz smeće i dalje će biti 54 kune na mjesec. Direktor Fonda Vinko Mladineo pozvao je zagorske gradonačelnike i načelnike da ne čekaju samo natječaje Fonda, već da se kandidiraju sa svojim projektima.

– Svaki projekt za koji se ocijeni da će pridonijeti zaštiti okoliša dobit će novčanu potporu Fonda – rekao je Mladineo. Inače, na cijelom području županije Fond sudjeluje u 138 projekata i 6 programa, za koje je odobreno 119 mil. kuna, od čega su realizirana 73 milijuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije