Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinje škola

Svakom je djetetu najvažnije da ga učiteljica prihvaća i razumije

Torba
Danko Fajt
02.09.2011.
u 14:46

Poruka pravobraniteljice za djecu na početku školske godine. Ističe da ove godine posebno veseli vijest o 1500 više prvašića nego lani

- Podsjećam sve sudionike u prometu da će od ponedjeljka među njima biti i stotine tisuća učenika, koji su se uputili u školu ili iz škole i da smo svi dužni omogućiti im da pritom budu sigurni i zaštićeni. Svatko od nas tome može i treba pridonijeti odgovornim ponašanjem na cestama - poručuje Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu, u svojoj javnoj poruci na početku školske godine.

Pravobraniteljica podsjeća da su školske torbe i ove godine preteške, a nastavni programi opsežni.

- Ali nemojmo zaboraviti da je svakom djetetu najvažnije da ga njegova učiteljica prihvaća i razumije, da mu njegov učitelj želi pomoći da bude uspješniji u školi. Uz takve učitelje škola će biti manje teška, pogotovo ako im u tome pomognu i ravnatelji i školske vlasti. Tome mogu pomoći i lokalna zajednica i nevladine udruge, organiziranjem besplatnih programa podrške u učenju i slobodnih aktivnosti za djecu, što će u vremenu recesije olakšati teret mnogim obiteljima - ukazuje M. Jelavić.

Ističe da ove godine posebno veseli vijest o 1500 više prvašića nego lani.

- Ne zaboravimo da oni trebaju posebnu pažnju učitelja, ali i veliko razumijevanje, potporu i strpljivost roditelja i drugih članova obitelji. Svako dijete ima pravo učiti svojim tempom i napredovati u skladu sa svojim sposobnostima, a zajednička je zadaća i učitelja i roditelja pomoći mu u usvajanju radnih navika i novih odgovornosti prema sebi i drugima, poručuje pravobraniteljica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije