Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICA KRIZE

Svakog drugog Austrijanca muče novčani problemi

euri
ilustracija
06.10.2014.
u 15:30

Unatoč sve vidljivijim tragovima koje je globalna kriza ostavila i u Austriji, Austrijancima je u usporedbi s ostalim Europljanima još uvijek dobro

Svakog drugog Austrijanca ili 52 posto austrijskog stanovništva muče novčani problemi pokazalo je novo istraživanje financijske situacije u europskim zemljama. Njih 45 posto očito još nema ozbiljnijih novčanih problema i financijsku je situaciju ocijenilo „vrlo dobrom“ , odnosno „dobrom“.

Unatoč sve vidljivijim tragovima koje je globalna kriza ostavila i u Austriji, Austrijancima je u usporedbi s ostalim Europljanima još uvijek dobro, stoji u studiji Reader`s Digesta.

„Još uvijek živimo kao na otoku blaženih“, piše u ponedjeljak austrijski dnevni tabloid Heute, uspoređujući Austriju s Portugalom i Slovenijom u kojima čak 91 posto, odnosno 88 posto stanovnika ozbiljno muči nedostatak novca. Prema Reader`s Digestu i Francuzi s 88 posto ( srednja je vrijednost 64 posto), spadaju u skupinu zemalja kod kojih bi novčana situacija trebala biti znatno bolja.

Isti izvor navodi kako je financijska situacija najbolja u Švicarskoj, gdje je naniži broj onih koje muče novčani problemi (38 posto). Slijedi ju Finska (41 posto) i Austrija (52 posto). Njemačka je na četvrtom mjestu s 57 posto. Kako je pokazala anketa, unatoč relativno dobrom trećem mjestu, čak 53 posto Austrijanaca je pesimistično kada je riječ o budućem razvoju financijske situacije. Njih 23 posto uvjereno je da će biti bolje, a ostatak je suzdržan.

>> Austrijska policija zainteresirana za američki 'SMS pištolj'

Komentara 5

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:13 06.10.2014.

Cudi me da 99 % ne muce novcani problemi. Osim 1 % superbogatasa svakoga bi trebali muciti novcani problemi.

KA
karambita
23:08 06.10.2014.

O kakovoj se to non stop krizi prica. Evo njemacki primjer. U Njemackoj svaki dan sve vise sirotinje, a u isto vrijeme sve vise milijunera. I nije stvar krize nego nesrazmjerne preraspodjele novca, bolje receno, kriminal cvijeta

IS
istri
22:16 06.10.2014.

blago nama sto neznamo za takve Probleme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije