Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisački volonteri

Svakodnevno kuha i dijeli obroke u pučkoj kuhinji

Priznanja Grada Siska volonterima
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
09.12.2014.
u 13:09

Pomaganju sam težio od djetinjstva. Mnogi nemaju ni hrane, a kamo li novca da plate pomoć, kaže Ivan Zabreščak

Nataša Matole svaki dan priprema i dijeli obroke korisnicima Caritasove Pučke kuhinje te pere posuđe nakon ručka za svoje sugrađane u potrebi. I to bez novčane naknade za uloženo vrijeme i rad. Ona je samo jedna od dvanaestoro osoba koje su u povodu Međunarodnog dana volontera primile godišnja priznanja Grada Siska. Način je to ukazivanja lokalne zajednice na važnost volontiranja u stvaranju odgovornijeg i brižnijeg društva.

– Pomaganju sam se učio od djetinjstva, težio sam pomoći, a ne volonterstvu ili dobivanju priznanja, kao što je i ovo. Mnogi nemaju ni hrane, a kamo li novca da plate pomoć - kaže Ivan Zabreščak, volonter u župnom Caritasu Uzvišenja sv. Križa. Osobama u potrebi obavljao je kućanske popravke i radove, uvodio struju, prikupljao hranu i odjeću i starijima pomagao u kućanskim poslovima.

Među dobitnicima su i Gabrijela Kramarić Eid iz udruge Novi svijet, Darko Šarić iz udruge HVIDR-a, Sanja Novaković u Agenciji lokalne demokracije, Petra Držaj u udruzi Svijet na dlanu, Marija Cvetković u Volonterskom centru, Dragica Bakarić iz Društva naša djeca, Marija Matleković iz Svetog Kvirina, Marija Zaloker u Mjesnom odboru Sisak novi, Ljerka Lulić u sisačkom Crvenom križu i Petra Golem, volonterka u mladeži Gradskog CK-a.Priznanja zaslužnim volonterima uručio je dogradonačelnik Marko Krička.

Ključne riječi

Komentara 4

BA
balic
14:07 09.12.2014.

Za svaku pohvalu malo je takvih koji ce radit bez honorara i jos pomagat starijima bez naknade,danas se samo gleda sta platis i koliko a uvijek im je malo iako je na crno.

DR
dragica949
14:47 09.12.2014.

Bravo i hvala na Vašoj ljubavi za bčižnje i pomoći najpotrebitijima.

BA
baniček
15:52 09.12.2014.

i Krički i Ikić želim da jedu u pučkoj, dobar tek .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije