Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Svako daljnje rezanje odvelo bi Hrvatsku u katastrofu'

– Povećanje poreza smanjilo je potrošnju i proizvodnju te prihodnu stranu proračuna. Rješenje nije u Ministarstvu financija, rješenje je u Ministarstvu gospodarstva – kazao je Jurčić.
22. listopada 2013. u 08:05 0 komentara 46 prikaza
Ljubo Jurčić
Foto: Screenshot/HRT

– Svako daljnje rezanje guralo bi Hrvatsku u veću katastrofu – rekao je u HRT-ovu Dnevniku 3 predsjednik Hrvatskog društva ekonomista Ljubo Jurčić te dodao kako su nas rezovi "doveli do ovdje".

– Zapravo, povećanje poreza smanjilo je potrošnju i proizvodnju te prihodnu stranu proračuna. Rješenje je u poticajnu domaće proizvodnje. Rješenje nije u Ministarstvu financija nego u Ministarstvu gospodarstva – kazao je Jurčić te dodao kako je panika potpuno nepotrebna jer Hrvatska nije jako zadužena država.

– Hrvatski javni dug po briselskoj metodologiji je 55 posto, dok je prosjek zaduženosti Europe 85%, a najrazvijenijih zemalja Europe 90 posto. Dakle, Hrvatska ima još prostora do 60% da bi se mjere (zbog prekomjernog proračunskog manjka) aktivirale, Vlada može aktivnom ekonomskom politikom pokrenuti gospodarstvo i početi dizati BDP i to je jedino pravo i jedino moguće rješenje deficita i financijske stabilizacije u Hrvatskoj – rekao je Jurčić.

Cijeli razgovor možete vidjeti OVDJE.

>>Rezat će plaće i dići PDV zbog 80 milijardi kuna novog deficita

>>Deficit Hrvatske u 2012. godini 5 posto, a dug 55,5 posto BDP-a!

 

A1 paket usluga
Blic istraživanje
Kako Hrvati izabiru pružatelja internet/mobilne/TV usluge?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.