Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO SE TO RADI U 'ŠVICARSKOJ'?

Svaki zajam riješe za samo 24 sata

14.12.2008.
u 19:48

Provjerili smo na koji se način može doći do kredita u Štedno-kreditnoj zadruzi CH u Zagrebu. U poslovnici na Britancu, koja je zagorčala život umirovljeniku A. M., zatražili smo kredit za svoga umirovljenoga djeda. Ljubazna mlada gospođa u poslovnici, doznavši da navodni djed ima 76 godina, rekla je da nema nikakve šanse za dobivanje kredita jer je gornja dobna granica 72 godine.

Objasnila je da svi stariji od 68 godina moraju imati jednoga jamca. Sreću smo iskušali u drugoj poslovnici, u prolazu Cibona. Do Cibone se naš predak pomladio za 10 godina pa se još ljubaznija gospođa bacila na objašnjavanje uvjeta kreditiranja. Za mirovinu od 3000 kuna rekla je da nema nikakvih problema odobriti kredit od 20.000 kuna na pet godina uz godišnju kamatnu stopu od 12,99 posto, koja se obračunava svaki mjesec.

Navela je i jednokratnu uplatu od 2600 kuna za odobravanje kredita, čija će mjesečna rata biti 1000 kuna, dakle trećinu mirovine, što je najveći iznos koji dopušta zakon. Na zahtjev da nam pokaže neki prospekt ili papir u kojem će se vidjeti svi troškovi i mogućnosti kreditiranja, a na internetu reklamiraju da ih imaju na tisuće, odgovorila je da takvo što nemaju, osim nekakvih tablica na računalu koje nam ne bi mnogo pomogle. Zaključila je da se svakome klijentu pristupa osobno i zamolila da navodni djed dođe u poslovnicu s dva osobna dokumenta i mirovinski izvadak, a nakon toga će mu u roku 24 sata odobriti traženi kredit.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije