Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMJETNOST NA DASCI

Svaki kupljeni Lukin ‘skejt’ znači jedno posađeno drvo

luka bunić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
18.12.2013.
u 11:00

U varaždinskom Gradskom muzeju postavljena je izložba umjetnika i ‘skejtera’ Luke Bunića, a najzanimljivije su unikatno oslikane skateboard daske

Kada jedna osoba na konstruktivan način spoji sve svoje interese i talente, tada nastaje izložba poput izložbe “Outside” postavljene ovih dana u Palači Sermage varaždinskog Gradskog muzeja.

Ekološki brend

Akademski umjetnik mlađe generacije Luka Bunić(38), ali i strastveni skejter i profesor grafičkih tehnika u varaždinskoj Srednjoj strukovnoj školi, izložbom “Outside” objedinio je umjetnost, ekologiju i „skateboarding“ kao glavne poveznice za promicanje ekološke osviještenosti i zdravog života mladih, posebice skejterske populacije.

Izložba obuhvaća unikatno oslikane skateboard daske iz ciklusa Nova Noina arka, majice s umjetničkim grafičkim otiscima, grafike i fotografije te video, a podijeljena je u tri dijela odnosno tri cjeline koje svukupno obuhvaćaju tri unutarnja aspekta ovog mladog umjetnika. Možda najzanimljiviji dio je izložba unikatno oslikanih skateboard dasaka i prezentacija Lukinog brenda Gunu Grow. Kroz taj brend Luka povezuje svoj umjetnički i profesorski rad, odnosno kroz umjetnost ujedno i educira i potiče kod mladih ekološku svijest.

Grow Gunu je jednostavan i ekološki osviješten koncept, a odnosi se na pošumljavanje ugroženih područja.

Skejteri pošumljavaju

- To znači da se kupnjom Gunu daske izdvaja dio sredstava za sadnju mladica po cijeloj Hrvatskoj i preko tog projekta članovi skejterske zajednice direktno sudjeluju u sadnji drveća koje je ključno za opstanak planeta – objasnio je Luka.

Osim oslikanih dasaka, zanimljiv je i video rad “Inside”.

- U videu pratimo kretanje skatera koji gradom vozi noću, a samog vozača ne vidimo kao što su nam i dijelovi vlastite osobnosti često skriveni. U mraku naziremo riječi “eros” i “death” izrezane iz griptapea sa skatea, a i zvuk ima svoje značenje - kazao je o Luka.

Izložba “Outside” je otvorena do 26. siječnja iduće godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije