Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO 70 % ZA EURO

Svaki četvrti Austrijanac za povratak šilinga

50 schilling
20.05.2010.
u 14:33

Istraživanje javnog mnijenja austrijskog instituta Karmasin za tjednik Profil pokazalo je da je svaki četvrti Austrijanac za povratak bivše austrijske nacionalne valute - šilinga.

BEČ - Istraživanje javnog mnijenja austrijskog instituta Karmasin za tjednik Profil pokazalo je da je svaki četvrti Austrijanac za povratak bivše austrijske nacionalne valute - šilinga.

Oko 51 posto Austrijanaca smatra da nema mjesta zabrinutosti i da će se zajednička europska valuta oporaviti i preživjeti trenutačnu krizu, dok je kod njih 18 posto već splasnuo optimizam i ne vjeruju više u stabilizaciju eura.

Nadalje, 26 posto ili svaki četvrti ispitanik je za povratak „staroga dobrog šilinga“, dok ih je pet posto uskratilo odgovor na upit.

Anketa je također pokazala da je 48 posto ili svaki drugi Austrijanac za „financijsku injekciju“ iz Kriznog fonda koji su Europska unija i Međunarodni monetarni fond dogovorili radi stabilizacije eura i pomoći zemljama eurozone suočenim s financijskim teškoćama, dok je njih 42 posto, prije svega mladih, protiv takve intervencije jer sumnjaju da financijska injekcija može na adekvatan način razriješiti dužničku krizu u toj regiji.

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
15:53 20.05.2010.

Jaka vam vijest. U Njemackoj je, po poslijednjim istrazivanjima, 85% stanovnistva za povrat D-marke!!!

Avatar ludi kekec
ludi kekec
19:26 20.05.2010.

GLUP ČLANAK da je ispitivanje napravljeno 2 tjedna ranije, prije Grčke, rezultat bi bio totalno drugačiji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije