Naslovnica Vijesti Svijet

Svaki četvrti Austrijanac za povratak šilinga

Istraživanje javnog mnijenja austrijskog instituta Karmasin za tjednik Profil pokazalo je da je svaki četvrti Austrijanac za povratak bivše austrijske nacionalne valute - šilinga.
20. svibnja 2010. u 14:33 2 komentara 1 prikaza
50 schilling

BEČ - Istraživanje javnog mnijenja austrijskog instituta Karmasin za tjednik Profil pokazalo je da je svaki četvrti Austrijanac za povratak bivše austrijske nacionalne valute - šilinga.

Oko 51 posto Austrijanaca smatra da nema mjesta zabrinutosti i da će se zajednička europska valuta oporaviti i preživjeti trenutačnu krizu, dok je kod njih 18 posto već splasnuo optimizam i ne vjeruju više u stabilizaciju eura.

Nadalje, 26 posto ili svaki četvrti ispitanik je za povratak „staroga dobrog šilinga“, dok ih je pet posto uskratilo odgovor na upit.

Anketa je također pokazala da je 48 posto ili svaki drugi Austrijanac za „financijsku injekciju“ iz Kriznog fonda koji su Europska unija i Međunarodni monetarni fond dogovorili radi stabilizacije eura i pomoći zemljama eurozone suočenim s financijskim teškoćama, dok je njih 42 posto, prije svega mladih, protiv takve intervencije jer sumnjaju da financijska injekcija može na adekvatan način razriješiti dužničku krizu u toj regiji.

 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • Vlaskoulicanec:

    Jaka vam vijest. U Njemackoj je, po poslijednjim istrazivanjima, 85% stanovnistva za povrat D-marke!!!

  • Avatar ludi kekec
    ludi kekec:

    GLUP ČLANAK da je ispitivanje napravljeno 2 tjedna ranije, prije Grčke, rezultat bi bio totalno drugačiji...