Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema reda

Svaka treća kuća bez broja, upitna točnost popisa stanovništva

brojevi
19.10.2010.
u 16:05

Prema prošlom popisu u dva grada i 68 manjih naselja na ovom području bile su 10.772 kuće, a sada smatramo da oko 30 posto njih nije obilježeno – rekao je voditelj ispostave Davor Žili.

Pakračka ispostava područnog ureda za katastar uputila je građanima pomalo neobičan poziv – postavite na svoje kuće brojeve! Naime, prema njihovim procjenama, čak svaka treća kuća nije označena brojem.

Matu Lapaša iz Ulice Matije Gupca zatekli smo kako čisti vanjske prozore na kući koja nije obilježena brojem.
– Imao sam tablicu na kojoj je osim broja pisalo i “Pakrac”, ali sam je skinuo kad sam uređivao fasadu. Čuo sam za obavijest da treba postaviti kućne brojeve i učinit ću to ovih dana, čim do kraja uredim sve na fasadi – kaže M. Lapaš. Slično bi, kažu u ispostavi, trebali napraviti i ostali građani čije kuće nisu označene, a sve to zbog skorog popisa stanovništva.

– Popis će biti u travnju i mi trenutačno pripremamo tehničku dokumentaciju, tj. skice na kojima su prikazane sve kuće, a koje će popisivači imati sa sobom kako bi popis lakše obavili, a da im pritom ništa ne promakne. Naši su ljudi na terenu kako bi registrirali sve novoizgrađene objekte ili one kojih više nema i u tom cijelom poslu kućni brojevi su iznimno važni. Prema prošlom popisu u dva grada i 68 manjih naselja na ovom području bile su 10.772 kuće, a sada  smatramo da oko 30 posto njih nije obilježeno – rekao je voditelj ispostave Davor Žili. Najviše neobilježenih kuća, dodao je, ima među onima koje su obnavljane nakon rata i takvih je gotovo 90 posto. Nadalje, dio kuća, osobito u Pakracu, ima stare brojeve koje vlasnici nisu promijenili nakon što je proteklih godina oformljeno nekoliko novih trgova i ulica.

Ključne riječi

Komentara 4

TR
trckaralo
08:41 20.10.2010.

U Zagrebu su kućni brojevi u domeni najstrože vojne tajne. Ime ulice ćete možda još i naći, ali kućnog broja ni u snu.... A o lijepom običaju da se napiše i tko su bili ti po kojima su ulice dobile ime ni spomena. Vjerojatno zato kaj bi na nekim pločama trebalo pisat nešto kao: \"Avenija G.Š., ratnog zločinca i profitera\" ili \"Ulica M. B.., ministra koji je uveo rasni zakon\"....

Avatar Idler 3
Idler 3
12:43 20.10.2010.

@trckaralo.....daj meni koji sam Zagrepčan pojasni gdje je ta \"Ulica M.B., ministra koji je uveo rasni zakon\", to me živo zanima ???

JI
Ja i Ja
13:11 20.10.2010.

Trckaralo ti si obični idiot, koji nezna gdje je šupalj, a kamoli šts drugo...Kretenčino.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije