Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapovjednik Škabrnjskog bataljuna Marko Miljanić:

Suživot kad kažete imena zločinaca

18.11.2006.
u 20:05

U Škabrnji je jučer polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježju masovne grobnice i na mjesnom groblju, potom svetom misom i komemorativnim skupom obilježena 15. godišnjica stradanja, u kojem je ubijen 31 civil i 13 hrvatskih vojnika, a ukupno je u Domovinskom ratu stradalo 90 mještana.

Govoreći pred nekoliko tisuća okupljenih, zapovjednik Škabrnjskog bataljuna Marko Miljanić kazao je da nije pristaša osvete i mržnje, ali da Škabrnjani žele znati tko je odgovoran za planiranje i provedbu toga zločina.

 Tek kad čujemo kajanje naših susjeda Srba, kad prekinu šutnju i imenuju zločince te se oni procesuiraju i kazne, onda možemo razmišljati o oprostu i suživotu  poručio je Marko Miljanić. Izaslanik premijera, potpredsjednik Vlade Damir Polančec kazao je kako se svi ponosimo obnovom i razvitkom Škabrnje, dok je u nadahnutom govoru izaslanik predsjednika Sabora Darko Milinović rekao kako u svoje i ime hrvatskih branitelja želi poručiti međunarodnoj zajednici da Hrvatska nije stvorena na zločinačkom udruživanju.

Nazočnima, među kojima su bili u vojne odore odjeveni pripadnici pripadnici Udruge hrvatski domobran 1941.  45., no bez ustaškoga znakovlja, obratio se i izaslanik predsjednika Stjepana Mesića, general Marijan Mareković, a skupu su nazočili i ministri B. Kalmeta i A. Lovrin.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije