Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASKOŠAN VIKEND U VARAŽDINU

Suvremeni ples, jagode, vitezovi i glazba s balkona

Varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
29.05.2014.
u 15:00

U sklopu streličarskog turnira na Starom će gradu u subotu biti uprizorena povijesna bitka za žitnicu, događaj iz 13. stoljeća

U nadolazećem vikendu u Varaždinu svatko bi, uistinu, mogao pronaći nešto za sebe. Povijesna jezgra u u subotu će, od ranoga jutra, “vrvjeti” događanjima. Večeri pak su rezervirane za Dane suvremenog plesa, koji počinju već večeras.

Naklonost djeva

Neobično bogat vikend Varaždincima u subotu tako donosi manifestaciju “Vrijeme jagoda”, koju u suradnji s varaždinskim ugostiteljima organizira Turistička zajednica grada Varaždina. Na Trgu Miljenka Stančića i Trgu kralja Tomislava tijekom dana šest proizvođača iz varaždinske okolice prodavat će jagode, a u ugostiteljskim objektima po prigodnim će se cijenama moći kušati specijaliteti na bazi jagoda.

Osim za jagode, subota će biti rezervirana i za povratak u prošlost na varaždinskom Starom gradu, gdje će se održavati srednjovjekovni sajam i streličarski turnir Anđeoska strijela.

Vitezovi će se od jutra boriti za slavu i naklonost djeva, a nešto kasnije, točnije u 19 sati, uprizorit će se i bitka za žitnicu - povijesni događaj iz 13. stoljeća tijekom kojeg su Varaždinci odbili napad na grad u borbi za hranu. Kostimirani sudionici ove manifestacije ujutro će i prodefilirati gradom.

Osim za jagode i vitezove, vikend, ali i ovi dani počevši od večeras, u Varaždinu su rezervirani za - ples.

Naime, večeras se u Palači Sermage otvaraju 6. Dani suvremenog plesa koji traju sve do nedjelje 1. lipnja. Festival će biti otvoren instalacijom i izložbom “Strgane izvedbe”, skupine BADco. iz Zagreba.

Smjena straže

U subotu u varaždinskom HNK na repertoaru je prava plesna poslastica, predstava “Anything” u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla, a u nedjelju ujutro bit će izvedena predstava za mališane “San žute čarape”.

Uz jagode, suvremeni ples i vitezove, vikend u Varaždinu bit će nadopunjen i Glazbom s balkona grada.

Učenici i profesori varaždinske Glazbene škole zasvirat će u subotu s čak tri gradska balkona i to s Gradske vijećnice, Palače Sermage i Županijske palače. Uz sve to i subotnja smjena Gradske straže uvijek je atraktivna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije