Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Suvremeni Glembajevi i vrijeme 'ćorke'

U altruističnom poklanjanju naciji svega što je stvorio Todorić ne spominje zašto se nije odrekao svoje tvorevine prije 20 ili 10 ili samo 5 godina? Nego se sada odriče nečega što nije dovoljno usporediti s oglodanom kosti ni s lešinom koju je istovario pred Vladu, već jedino s crnom rupom koja bi posredno ili, ako dođe do tužbi, čak i izravno mogla isisati fatalan dio državnog proračuna

Komentari 22

DU
Deleted user
09:14 14.04.2017.

U kolumni posve nedostaje kritika medija odnosno, zbog znanih razloga, kao što su marketinške minute, katalozi insertirani u novine i ostalo, nitko od medijskih "jurišnika" nije smio niti se ufao "kvocnuti" protiv Todorića i u puku je stvoren dojam da je u helikopteru bogočovjek koji obilazi svoja imanja, tvrtke i naposljetku lovišta. Dakle, mediji su bili hipnotizirani Todorićem kao zec kobrom - što iz čistog, trivijalnog materijalnog interesa, što iz one pučke "tko je bogat, smije si sve dozvoliti"... Da su mediji krenuli "oštro i na prvu" na Todorića, ne bi on nikad ni narastao do ovog trenutnog formata, zar ne? Već bi bilo svekoliko pučanstvo upozoravano... Tako da nije sasvim fair prikaz da je Todorića stvorio ovaj ili onaj političar, da su mu pogodovali ovi ili oni itd. itd. A da je bio imuniziran od medijskih "našpikača"!? E o tome nitko nema hrabrosti ni prozboriti...

VL
SA
sargu123
09:12 14.04.2017.

Odličan članak! Usporedba s Glembajevima je na mjestu samo u toj priči neki ne završe u "ćorci" već na psihijatriji ! Pitam se tko su sada kandidati za istu?

VL
DU
Deleted user
09:20 14.04.2017.

Drago mi je da smo na istom tragu razmišljanja! Mišljenja sam da bi nam se u doglednoj budućnosti moglo zakotrljti i nešto opasnije tipa ulice a onda je svašta moguće.

VL
DA
danijelrukavina4
10:14 14.04.2017.

Nino Raspudiću, odličan si. Malo tko ima toliko maštovite članke.

VL
UR
urbanum
10:35 14.04.2017.

Umjesto „intelektualne ekvilibristike“ a'la Raspudić sugeriram ponešto mudrije riječi Henrika Ibsena: 1. Većina je uglavnom u krivu, a manjina rijetko u pravu. 2. Najveći neprijatelj istine i slobode u našem društvu je kompaktna većina 3. Koliko je čudno i kolikooliko je ugodno - mrziti. 4. Ovi junaci naših financija su kao perle na ogrlici jer kad jedna sklizne za njom idu sve ostale

VL
ZL
Zlatko1947
09:42 14.04.2017.

Bravo. Za 5!

VL
MA
MarioG
12:45 14.04.2017.

Sve je to zlo ali je od otkaza i recesije birano manje zlo..

VL
DU
Deleted user
10:32 14.04.2017.

Svi sve sada znaju nakon nastalih problema, samo nitko nenudi pravo rješenje kako to sve rješiti da jadan narod ne plača neznanja i pljačke pojedinaca.

VL
DU
Deleted user
09:51 14.04.2017.

Ako Ivica i ode u "ćorku", zadržat će se tamo kratko vrijeme. Već vidim odvjetnika Čedu kako ga slavodobitno odvodi iz Remetinca.

VL
DU
Deleted user
10:48 14.04.2017.

Postoji u hrvatskoj previše malih todorića, odnosno prepuna je glembajeva, majera i borovića..Nitko od njih nije završio u ćorci, pa ne vidim zašto bi todorić..Nama ne trebaju žrtveni jarci, već sistem koji funkcionira u startu..

VL
Avatar Proleter
Proleter
10:13 14.04.2017.

Kula od karata se kad tad sruši, pogotovo kad je izgrađena na kriminalnim temeljima. Mene propast Agrokora, a posredno i ove nakazne države, uopće ne zabrinjava, čak štoviše - daje mi neku nadu.

VL
MO
mobitel20
09:31 14.04.2017.

Nemam nista protiv da za kriminal bilo tko ide na Sud, stovise. Ali hajka po kojoj bi "Gazda" morao u zatvor, slici na "argumente" gomile za lincovanje na Divljem Zapadu. Ljudi poistovjecuju lose poslovne Odluke koje dovedu do duga, pa i propasti, sa klasicnim kriminalom...plus zloba, zavist koja se razvija u drustvu. Todoric je "pukao" kada je sa novcem zaradjenim u HR i dodatnim kreditima, isao kupovati po "regiji". I snahu je tamo nasao... Zato treba rasprodatu imovinu izvan RH, isplatiti Ruse, i normalno raditi u RH, jer Agrokor ima tvrtke ogromne vrijednosti. I da, nije "glembaj" Todoric "prepisao" samo dugove ! Mnogo je tu vrijedne imovine i ne mogu se oteti dojmu da mnogi koji se zele domoci tih tvrtki ispod cijene, huskaju medije i opinion makere...

VL
Avatar AligatorXO
AligatorXO
14:56 14.04.2017.

Neka, sve će to doći na svoje samo nas biti više neće. Bude li našoj djeci bolje, isplatilo se.

VL
ZG
zgblabla
10:16 14.04.2017.

ima jedna simptomatićna rećenica u glembajevima a otprilike glasi:..."krv žrtava kapati će po glavama glembajevih"

VL
PR
prokurator
09:47 14.04.2017.

Simpa osvrt, no zanimljiv detalj je da Nino nije propustio reći da film prikazuje "trulež socijalističkog sistema". Nino aj se zapitaj, da li su se slučajevi poput Todorića događali u socijalizmu, i da li su se sistemski *uopće mogli dogoditi*, ili su se svodili, kao što i komedija (tebi očito draga premda srpska) prikazuje - slučajevi tipa rukovodioc otuđio svotu, ili rukovodioc nezakonito izgradio vikendicu materijalom od firme, i slično? Mislim da je u povijesti Juge nemoguće pronaći slučaj jednak Todoriću.

VL
MA
Malenkost
10:19 14.04.2017.

Dobar clanak. Razocarenje u HR Politicare bez obzira na sadasnju njihovu "Partiju" je neopisivo. Ovdje u Njemackoj ne poznajem niti jednog zemljaka koji pozitivno misli o politicarima u HR. Kod mog boravka u zavicaju isto tako. Gnjev je ogroman gotovo neopisiv. Iskaliti ce se valjda iznennada i kao stihija. Kakav je to moralni skup od politicara? Kolinda je maskota tog nonsalanstva, Studentica i Predsjednica, kasno reagira na sve teme Koje ugrozavaju naciju, a saku ostavila i Dzepu. Agonija.

VL
EL
elkomadante
09:04 14.04.2017.

normalno da visi o koncu raspudicu, kada imamo bosance i hercegovce u svim tkivima hrvatske drzave

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.