Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEKENIK

Suvlasnik NK Osijek donirao 120 kontejnera, najveća je to donacija ove vrste do sada

Vlasnik NK Osijek organizirao donaciju 120 stambenih kontejnera u Lekeniku
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/12
20.04.2021.
u 16:03

Donacija za stradale u potresu je vrijedna više od milijun eura.

Većinski suvlasnik NK Osijek Lőrinc Mészáros donirao je u utorak više od milijun eura vrijedne stambene i sanitarne kontejnere za stradale u potresu. Ovaj mađarski poduzetnik sa svojim partnerima je za stradale od potresa u Hrvatskoj osigurao 108 stambenih kontejnera veličine 13,5 metara kvadratnih opremljenih s dva kreveta, ormarima, stolom i stolicama, te 12 sanitarnih kontejnera s tušem, umivaonikom, toaletom i bojlerom.

Ovo je, rečeno je na primopredaji kontejnera, najveća pojedinačna donacija ovakve vrste za potresom pogođena područja.

Kontejnere je u logističkom centru u Lekeniku mađarski milijarder uručio potpredsjedniku Vlade Tomi Medvedu, a   pripadnici HV-a su neke od njih isti dan otpremili ka obiteljima čiji su domovi stradali u potresu.

Vlasnik NK Osijek organizirao donaciju 120 stambenih kontejnera u Lekeniku
1/12

- Želimo pokazati da nismo samo dobri susjedi, nego i iskreni prijatelji Hrvata. Naši hrvatski prijatelji mogu računati na našu pomoć jer se upravo u nevolji prijatelji poznaju. Poručio sam ministru Medvedu da smo tu i dalje za sve što zatreba  - rekao je Lőrinc Mészáros.

Nije ovo prva donacija iz Mađarske, do sada je Hrvatskoj donirano iz te zemlje 56 stambenih kontejnera te puno druge opreme i pomoći.

Komentara 1

IM
ivica@ mali
16:10 20.04.2021.

vidite sto radi pravi gospodar nk osijeka ...a hajduk i dinamo su udruge gradana...????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije