Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
\"čuvat\" će ustav

Suu Kyi ipak položila prisegu i pristupila parlamentu

Chauncey Billups
02.05.2012.
u 09:24

Konačan dolazak Suu Kyi u parlament pozdravili su mnogi njezini politički protivnici

– Želimo da naš parlament bude u skladu s istinskim demokratskim vrijednostima, i nije to zato što želimo nekoga ukloniti iz parlamenta, nego samo želimo da se učine neki pomaci koji će postati dio nacionalnog vijeća koje će onda zaista biti demokratsko – kazala je Aung Suu Kyi nakon što je odlučila položiti prisegu kao članica parlamenta, javlja Reuters.

Prije 10-ak dana Suu Kyi i članovi njezine stranke Nacionalna liga za demokraciju (NLD) nisu se pojavili na konstituirajućoj sjednici mijanmarskog parlamenta jer nisu željeli položiti prisegu kojom bi obećali "čuvanje" ustava koji žele promijeniti.

Dolazak Suu Kyi u parlament pozdravili su mnogi njezini politički protivnici.

Komentara 1

IR
irani
09:59 02.05.2012.

Suu Kyi pokazuje politicku zrelost i sposobnost postizanja dogovora u cilju izgradnje bolje buducnosti svoje zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije