Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem listu

Rat za Inu: MOL kupuje paket dionica?

naslovnica ina
Foto: VL
07.10.2014.
u 00:05

Šefu uprave Ine Zoltánu Áldottu transakcija bi ojačala položaj u odnosima s hrvatskom Vladom

MOL se priprema za kupnju paketa dionica Ine uz pomoć kojih bi se mogao približiti većinskom paketu dionica, informacija je koju je Večernji list dobio od izvora dobro upoznatih s potencijalnom transakcijom. U pregovorima su o paketu Ininih dionica, kako tvrde izvori, Raiffeisen International i MOL, pri čemu banka majka na liniji Beč – Budimpešta pregovara o dionicama koje nisu u njezinu direktnom vlasništvu.

Naime, među najvećih deset dioničara Ine nalazi se i obvezni mirovinski fond Raiffeisen, koji posjeduje 80.000 dionica Ine, odnosno 0,8 posto udjela u kompaniji, a ako je riječ o tom paketu, MOL bi time mogao skočiti na 49,88 posto udjela u Ini pa bi mu samo 12.001 dionica bila potrebna da prijeđe prag od 50 posto i time i formalno preuzme pravo na kontrolu u Ini.

>>Sve o ratu za Inu čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista!

Foto: VLm

>>Rafinerija Sisak neće se zatvoriti – barem zasad

Komentara 14

Avatar franioprvi
franioprvi
22:49 06.10.2014.

Nekoliko ce ih opasno slomit vrat na ovoj aferi . Nisu dorasli velikom businessu.

IB
Ivan Basar
00:44 07.10.2014.

Kada sve ovo gledamo, i kada mi nešto od mađarskog kapitala očekujemo, onda se varamo. Sve što rade Mađari, to isto i još efikasnije su uradili i hrvatski političari svojoj zemlji, našoj zemlji, zemlji hrvatske djece koja će živjeti u siromaštvu, u vračanju dugova, dugova od dugova. Mađari nisu ukrali INA-u, oni su je kupili, čistim novcem i podmičivanjem hrvatskih političara. Podmičivanje je protuzakonito i Mađari su isto tako kao i hrvatski političari taj posao uradili protuzakonitim sredstvima, prljavo. Ne samo Mađari, već puno prljavije je bilo djelo hrvatskih političara. Prljavo djelo protiv stolice na kojoj u Saboru sjede i još prljavije prema hrvatskom narodu i našoj djeci. Te osobe koje su jučer sjedile u Hrvatskom Saboru i te koje danas sjede, njih narod nije izabrao, njih je izabrala njihova stranka i njihova partija, i oni imaju dužnost digati ruku kada to njihov šef od njih zatraži, a ne narod. Da li mi danas razumijemo ove očajne referendume, da li sudjelujemo u njima, da li smijemo i možemo jednom biranom reči i pitati ga, za što to, a ne drugo. Mi smo danas teška sirotinja, a naša djeca, ne samo bez knjige, nego će biti još veća sirotinja nego danas, i u našoj i njihovoj zrmlji Hrvatskoj ili u inozemstvu. Kosa mi se diže na glavi kada čitam da je hrvatski političar nešto ukrao, nekog familijarnog zaposlio, bo u Engleskoj na čaju, u Tađekistanu ućio fučkati na ovce, ili u Australiji htio što prije doma jer ga tamo nitko nije želio. Nemojte nam tu svirati neke priče, poljoprivrednici neka idu sa traktorom na ledinu, a ne u Zagreb, jer oni imaju ledinu, istina bok bez veze ju imaju, samo radnik nema niti to, niti radno mjesto, a danas se sudi jednom policajcu što je slikao nezarađene stvari, a takvima čije to u stvari nije, iako plačeno, ali sa čijim novcem, i da li si netko može zamisliti da ćemo sljedeće godine slaviti dvadesetgodišnjicu završenog rata, da li si netko može zamisliti da će hrvatski političar jednoj njemačkoj Kanzelarki dati ruku, ne vjerujem, ali po tri puse ne bude došao niti netko sa istoka, jer niti za rakiju više ne budemo imali novaca. Osim ako to donese sa sobom, onda da.

Avatar jimyk127
jimyk127
21:50 06.10.2014.

Bilo bi to otvoreno neprijateljsko preuzimanje da bi se dobio većinski paket , a ono do sada je bilo isto neprijateljsko samo prikriveno . Ima li HRVATSKA VLADA ikakve mehanizme da se zaštiti ili Mađari mogu po hrvatskoj raditi štoogu po hrvatskoj raditi što ih je volja kao da su u bantustanu. Po meni , sa Mađarima bi trebalo prekinuti sve pregovore zbog kriminalnog načina kako su došli do upravljačkih prava u INI te zbog nepoštivanja Ugovora o ulaganju i modernizaciji rafinerija te bahatog i neciviliziranog ponašanja općenito u INI i prema Hrvatskoj.Druge države raskidaju ugovore sa stranim kompanijama i za bezazlene prekršaje ugovorenih obaveza.Što čeka naša Vlada?Za početak bi trebalo smjeniti tobože našeg člana u Nadzornom odboru INE Sinišu Petrovića koji ne zastupa hrvatske nacionalne interese , već vidi čuda interese MOLa .Koga farba Vlada , sa iznimkom ministra Vrdoljaka ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije