Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO OŠTEĆEN U POTRESU

Sutra u 8 sati kreće rušenje tornja sisačke katedrale

Sisak: Apostolski nuncij Giorgio Lingua i biskup Vlado Košić obišli katedralu
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/3
07.01.2021.
u 20:04

Sisački biskup mons. Vlado Košić kazao je da je popis oštećenih crkvenih objekata velik, a još nije konačan

Zbog ozbiljnog oštećenja u potresu 29. prosinca 2020. godine, kao i u naknadnim potresima proteklih dana, odlučeno je da se zbog sigurnosti pučanstva i objekata u okolini u petak 8. siječnja u 8 sati ujutro započinje sa skidanjem kape i tornja katedrale.

-  Između tornja i crkve je velika pukotina i prijeti da se sruši i napravi veću štetu i zgradama okolo, ali samoj katedrali, koja već doživjela da je pao svod iznad orgulja i kora i tu napravio veliku štetu. Katedrala je neupotrebljiva. Nažalost, neupotrebljivo je i mnogo drugih crkava po biskupiji. Ja sam baš računao nakon sinoćnjeg potresa, a još sam se čuo ujutro s nekim župnicima: deset crkava je srušeno, još sedamnaest crkava je teško oštećeno, ukupno je u osamnaest crkava bilo jučer nemoguće slaviti svetu misu - kazao je večeras za Hrvatski katolički radio (HKR) sisački biskup mons. Vlado Košić.

Dodao je da je popis oštećenih crkvenih objekata velik, a još nije konačan.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u izjavi za Informativnu katoličku agenciju (IKA) također je potvrdio da se sutra u 8 sati ujutro planira započeti rušenje tornja sisačke katedrale.

 

>> VEČERNJI TV Seizmolog Kuk: "Nije dobro plašiti javnost. Ne postoje znanstveni temelji da bi mogli znati hoće li i kada biti novi potres."

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
21:24 07.01.2021.

Postoji razlika između značenja riječi rušenje i skidanje. Naravno, novinari ovog medija, a nisu bolji ništa ni ostali, su potkapacitirani za razumijevanje istih. Isto tako ne znaju da je Banovina, a ne Banija. Neće nikada naučiti. Primjera ima koliko god hoćeš, u gotovo svakom članku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije