Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATEDRALA U ZAGREBU

Sutra sveta misa zahvalnica povodom 3. obljetnice oslobođenja Gotovine i Markača

Mladen Markač i Ante Gotovina
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
15.11.2015.
u 14:15

Euharistijsko slavlje s početkom u 18 sati predvodit će pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško

Sutra će se u Zagrebačkoj katedrali održati sveta misa zahvalnica povodom treće obljetnice oslobođenja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača. Euharistijsko slavlje s početkom u 18 sati predvodit će pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško.

- Ponovno se okupljamo u zajedništvu zahvaliti i podsjetiti na snagu molitve prisjećajući se, ne mržnje neprijatelja, već žrtve branitelja, a ponajviše naših generala., jer mržnja najviše razara  onoga koji mrzi. Laž iako ponekad na zemlji kraljuje, istina uvijek na koncu pobjeđuje. Kao  pobjednici ne želimo gledati one koje smo pobijedili očima mržnje, nego žaljenja, i od srca moliti za njih da se pokaju - stoji u najavi koju potpisuje Zorica Gregurić, bivša tajnica Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara.

>> Zorica Gregurić uvjetno osuđena zbog razbijanja dvojezične ploče

Komentara 47

MA
Manolo46
15:16 15.11.2015.

E moj Gotovina, ti si bio slobodniji u Haagu nego ovdje. Rekli ti udbaši da šutiš i da se ne mješaš jer bi mogao proći gore nego prvi put kad si se u njih dirnuo. Gdje je nestalo ono: "svaki dan je novi dan ratnika i svaki dan ratnik se dokaže"? Ti si svojim nemješanjem dopustio da u tvom rodnom gradu čovjek koji je izdao nalog za tvoje ubojstvo dobije više preferencijskih glasova od čovjeka koji te spasio od ubojstva. Ti si mislio da narod ovdje prati svaki tvoj potez i da će razumjeti to što si ti bio s Karamarkom na kavi u podne na kalelargi, srdačno ga dočekao, izljubio se s njim, pozvao ga na večeru, dok s druge strane Ranku Ostojiću nisi htio pružiti ni ruku. Takve detalje vide samo ljudi poput mene, ali najveća većina naroda to ne vidi, oni vjeruju u ono što im serviraju mediji, a ti si mogao izaći i reći što je na stvari, radi istine ali i radi Hrvatske. Baš me zanima je li ti sad zbog svega malo neugodno?

DU
Deleted user
14:28 15.11.2015.

A hoce li misi biti nazocni pupi, terselicka, zoki pusic......jer oni su se jako veselili oslobadjajucoj presudi....

Avatar Getrib
Getrib
15:04 15.11.2015.

Svaka čast Gotovini i Markaču, ali bezvezni je povod za svetu misu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije