Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel svima da se suzdrže od okupljanja

Sutra stožer objavljuje nove mjere, svi očekuju zabranu kretanja između županija

Sibenik: Od danas su na snazi nove e-propusnice za kretanje građana tijekom koronavirusa
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
17.12.2020.
u 09:59

Odgodimo druženja na nekoliko tjedana unatoč blagdanima, kazao je premijer

Sutra bi trebali konačno znati hoće li se uvesti propusnice među županijama. Premijer Andrej Plenković danas je na sjednici Vlade pozvao građane da ne putuju za vrijeme blagdana. Da ćemo sutra doznati nove mjere, premijer je također potvrdio. 

Prema svemu do sada mjere koje su na snazi do 21. prosinca bit će produžene, a prema najavama posljednjih dana bit će uvedene i nove. Hoće li to biti zabrana napuštanja mjesta prebivališta, to ćemo vrlo brzo doznati. Podsjećamo da smo takvu mjeru imali na proljeće. Tada smo mjesto prebivališta mogli napustiti jedino uz propusnice. Upravo je ta mjera i sada na stolu Stožera i Vlade, a još se uvijek razmišlja o njoj kako bi se za vrijeme blagdana smanjili kontakti

Osim toga, Stožer apelira da se smanji okupljanje obitelji iz više kućanstava, da se to svede na minimum, pa se može čuti i da se razmišlja o takvoj mjeri koja bi to ograničila, no o takvoj mogućnosti za sada se samo raspravlja.

"Nijedna mjera ne može uspjeti bez suradnje svakog od nas, osobito u obiteljskom i privatnom krugu koji su u ovim hladnim danima glavna žarišta" rekao je premijer. "Odgodimo druženja na nekoliko tjedana unatoč blagdanima", dodao je premijer.

Sibenik: Od danas su na snazi nove e-propusnice za kretanje građana tijekom koronavirusa
1/6

"Trenutačno su u pripremi nove mjere koje ćemo objaviti sutra kada se konzultiramo sa Znanstvenim savjetom. Cilj je učiniti sve kako bismo blagdansko vrijeme proveli na što mirniji način. Sad se borimo u smislu kliničke slike za što bolji siječanj. Potrebno je smanjiti mobilnost i svesti druženja na minimum. Odgodimo druženja, virus nije dar koji želite pokloniti svojima za Božić", rekao je Plenković.

Podsjetimo da je u Hrvatskoj jučer preminulo najviše ljudi u posljednja 24 sata, 92 osobe. Potresne slike iz bolnica kao i ispovijesti zaraženih svakoga dana izlaze u javnost. Potrebno je da se svi malo zamislimo i shvatimo da to nije tek obična prehlada. 

Stožer apelira da se svi suzdržimo od okupljanja i druženja za vrijeme blagdana kako bismo zaštitili svoje najbliže i jedni druge, svoje majke i očeve, bake i djedove... Upravo suzdržavanje od velikih okupljanja, druženja, držanje distance i nošenje maski najbolji je dar koji možemo dati jedni drugima ovih blagdana. 

 

Ključne riječi

Komentara 56

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
10:24 17.12.2020.

odgodimo druženja, ne putujmo između županija, razgovarajmo međusobno na razdaljini od 2 metra, ne posjećujmo se, nosimo brnjice.... pa DO KADA će ovaj narod ovo trpjeti???? Ma bolje nismo ni zaslužili, kad smo beskičmenjaci!!!

Avatar Gerrard
Gerrard
10:44 17.12.2020.

Hoće li se uvesti propusnice do slovenske ulice?

LO
LoveCroatia
11:01 17.12.2020.

Plenki nama govori kako da se ponasamo i drzi nam bukvicu, a on je sam imao koronu. Ocito mu brnjice i ostale mjere ne funkcioniraju. Do kada ce narod trpjeti ove budalastine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije