Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
organizirani kriminal

Sutra presuda Joci Amsterdamu radi ubojstva Ive Pukanića i Nike Franića

Foto: Borna Filic/PIXSELL
01.04.2014.
u 13:33

Tužiteljstvo smatra da je Jocić organizirao ubojstvo Pukanića i Franića po nalogu N.N. osobe koja mu je za to platila 1,5 milijuna eura

Specijalni sud u Beogradu sutra će izreći presudu Sretenu Jociću, zvanom Joca Amsterdam, i još dvojici članova beogradskog podzemlja zbog optužbi za ubojstvo vlasnika Nacionala Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franića u listopadu 2008. godine u Zagrebu.

U svojim završnim riječima Tužiteljstvo za organizirani kriminal zatražilo je od suda da Jocića osudi na 40 godina zatvora zbog organiziranja ubojstva. Kazna zatvora od 40 godina zatražena je i za Željka Milovanovića, kao direktnog izvršitelja ubojstva, dok je za Milenka Kuzmanovića, koji je prema tvrdnjama tužitelja bio zadužen za logističku podršku i u sklopu zaduženja trebao da uključenima u ubojstvo osigura putovnice za bijeg, zatražena kazna zatvora ne manja od 15 godina.

Tužiteljstvo smatra da je Jocić organizirao ubojstvo Pukanića i Franića po nalogu N.N. osobe koja mu je za to platila 1,5 milijuna eura. U završnoj riječi sudskom vijeću tužitelji su naveli i da je tijekom postupka dokazano tko je izvršio ubojstvo, da je teško doći do nalogodavca ali i da je nesporno utvrđeno da je motiv ubojstva Pukanića njegovo pisanje o međunarodnom krijumčarenju cigareta i svjedočenje o tome pred sudom jedne europske zemlje. Jocić je uhićen još 2009. godine u Beogradu i do prošle zime se nalazio u pritvoru kada je prebačen u zatvor ma odsluženje kazne od 15 godina zatvora radi ubojstva Gorana Marjanovića.

Milovanović, koji je prošle godine u Zagrebu osuđen na 40 godina zatvora jer je podmetnuo eksploziv, također se nalazi u pritvoru. Kuzmanović je nakon tri godine provedene u pritvoru pušten da se brani sa slobode. Hrvatskom dijelu „Jocićeve grupe“, Robertu i Luki Mataniću, Amiru Mafalaniju, Bojanu Guduriću i Slobodanu Ðuroviću, sudilo se kao i Milovanoviću u Zagrebu.

>> Kuljiš: Merčep mi je kazao da je Hrvatska puna zečeva koje treba ukloniti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije