Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakov prilog

Sutra Praktična srijeda: Kako se pripremiti za krizmu i pričest

prva pričest
Miranda Cikotic/PIXSELL
26.04.2016.
u 07:00

Intimno slavlje kod kuće ili skuplja varijanta proslave u restoranu? Što odjenuti, što darovati pričesniku... pročitajte u našem prilogu

U novom broju Praktične srijede popričali smo s prvopričesnikom Brunom Hrenom i krizmanicom Martom Pili iz Župe sv. Blaža u Zagrebu čiji su nam roditelji ispričali na koji su se način pripremali za ta dva sakramenta. Svećenici, pak, donose savjete kako se pripremiti za krizmu i pričest te preporuke što je primjereno odijevanje. S obzirom na to da su prvopričesnici uniformirani, krizmanici su ti koji moraju paziti da ne odjenu ništa što vrijeđa krepost tijela, poput golih ramena, prekratkih ili predekoltiranih oprava...

Odlučiti se na intimno slavlje kod kuće koje stoji nekoliko tisuća kuna ili pak na proslavu u restoranu i izletištu, što je nešto skuplje, varijanti je niz, kao i preporuka za darove. Dok su se donedavno kupovali mobiteli, iPadi, laptopi..., čini se da je kriza i tu učinila svoje pa se djevojčicama sada uglavnom poklanja zlatni nakit do 300 kuna ili pak srebrni. 

>> Kriza udarila na krizmu i prvu pričest, kupuju se jeftiniji darovi

Komentara 1

UM
Umjereni
08:48 26.04.2016.

I po ovakvim se nebulozama vidi kakva smo banana država. Svjetovne novine bi savjetovale kako se pripremiti za pričest i krizmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije