Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARI I DO 100 km/h

Pali se meteoalarm: Zbog olujne bure za dio Hrvatske izdano upozorenje

Kraljevica: Jaka bura otežava promet
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
12.02.2024.
u 21:02

Na sjevernom Jadranu, poglavito podno Velebita puhat će olujna bura. Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasti meteoalarm.

Sutra nas očekuje red kiše red sunca. Vrijeme razmjerno toplo, ali ipak manje nego u prošlom tjednu, pri čemu će osjećaju hladnoće u utorak pridonositi zamjetan sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Premda će biti dosta sunčanog vremena, uz prolazno povećanu naoblaku nije isključena kratkotrajna mjestimična kiša, uglavnom sredinom dana. 

Na sjevernom Jadranu, poglavito podno Velebita puhat će olujna bura. Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasti meteoalarm. Očekuje se da će ondje u utorak ujutro puhati vrlo jaka bura s udarima od 35 do 55 čvorova, odnosno 65 do 100 kilometara na sat. Snažni udari bure bit će osjetni i na obali gdje će nevrijeme biti praćeno i visokim valovima na moru tako da upravljanje plovilima po takvim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo i adekvatno opremljena plovila.

"Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu" javlja DHMZ.  Za ostatak Jadrana izdan je žuti meteoalarm, mjestimice pojačana bura s udarima do 75 kilometara na sat puhat će na području Dalmacije, Kvarnera i Istre.

Podjednake vrijednosti temperature i na krajnjem jugu Hrvatske. Više oblaka bit će u noći i prijepodne, kad je rijetko moguća slaba kiša ili pokoji lokalni kratkotrajni pljusak, a poslijepodne većinom sunčano, uz buru, potkraj dana mjestimice na udare jaku i olujnu

VIDEO: Olujna bura: Pogledajte kako prevoze pacijente po teškom vremenu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije