Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najgore na Jadranu

Sutra bolje ne izlazite iz kuće: Očekuje se obilna kiša, grmljavina, tuča i jak vjetar

Foto: PIXSELL
04.06.2020.
u 19:46

Zbog mnogobrojnih upozorenja na vjetar, kišu i grmljavinu, ponegdje i olujno nevrijeme, aktivnosti na otvorenome tijekom petka najbolje je odgoditi, posebice ako se događaju na Jadranu i na područjima uz njega, savjetuje Zoran Vakula

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za cijeli Jadran, ali i zaleđe poput Kninske i Gospićke regije zbog vjetra, kiše i grmljavinskog nevremena koje se sutra očekuje.

Zbog mnogobrojnih upozorenja na vjetar, kišu i grmljavinu, ponegdje i olujno nevrijeme, aktivnosti na otvorenome tijekom petka je najbolje odgoditi, posebice ako se događaju na Jadranu i područjima uz njega. U samo jednom danu, pa i u samo nekoliko sati, ponegdje će vjerojatno pasti prosječna količina oborine za cijeli lipanj, pa i više, upozorio je HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Munja i gromova bit će gotovo sigurno, kao i olujnog juga i oštra južnog vjetra, uz koje će more mjestimice biti i jače valovito, s valovima i do četiri metra, pa će neke rive vrlo vjerojatno biti poplavljene. Mjestimice je moguća i tuča, a i pijavice, dodao je Vakula.

Sutra će na istoku Hrvatske prijepodne biti sunčano, a popodne se očekuje kiša, dok će obrnuta situacija biti u središnjoj Hrvatskoj.

Na na sjevernom Jadranu i u gorju za mnoge će povoljnije vrijeme biti poslijepodne jer će prije biti vjetrovitije i kišovitije, ponegdje i uz obilne pljuskove s grmljavinom, tijekom kojih će ponegdje pasti i više od 50 litara kiše po četvornome metru, a moguće je i nevrijeme s tučom.

Nevolja s kišom, munjama i gromovima, tučom i jakim vjetrom bit će i u Dalmaciji.

Za vikend će na kopnu biti stabilnije, sunčanije i toplije, ali neće posvuda biti suho, osobito ne u subotu. U ponedjeljak ponovno slijedi kišovitije i vjetrovitije te malo manje toplo. I na Jadranu će vikend za mnoge biti znatno povoljniji od opet kišovitijeg i vjetrovitijeg ponedjeljka te posebice ovoga petka. No, sasvim suho i dalje se gotovo nigdje ne može jamčiti, prognozira Vakula. 

VIDEO Tuča u Zapruđu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije